En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Tyana

 

 

Home ] Up ] TransAnatolie Turlari ] TransAnatolie ile Türkiye ] Anadolu ] Şehirler ] Müzeler ] Biz Kimiz ] İçerik ] Ara ]

 

Teodora ] Roxana ] Abant ] Amasya ] Beypazari ] Canakkale ] Ihlara ] Sagalassos ] Tuz Golu ] 3 inci ] Zirve ] Z-Tuneli ] T-Nostalji ] Acemhöyük ] Mevlana ] Ilgaz ] Homeros ] 5 Uygarlik ] Ballica ] Saratli ] Traverten ] Sarissa ] Nemrut ] Puduhepa ] İpek Yolu ] Birgi-Priene ] Iznik ] Alişar ] [ Tyana ] Ankyra ] Amasra ] Fiyatlar ]

 

 

Up

 

Tyana-KemerhisarTransAnatolie Tarsus Tyana TA0618

Türkiye Kültür Gezisi

5 gün

TransAnatolie Turlari Fiyat Listes

 

Ankara, Tarsus, Antakya,

Gaziantep, Urfa, Harran

Mardin, Niğde, Tyana

 

1. Gün: Ankara-Tarsus

Akşam  23.30 da Ankara Buz Pateni yanından Tarsus’a hareket.

 

2. Gün: Tarsus-Antakya-Gaziantep

Tarsus gezileri: Cleopatra Kapısı, Aziz Pol-Saint Paul  Evi ve Kuyusu, Kültür Bakanlığımızca restore ettirilen Tarsus Evleri, Antakya Harbiye’de yöresel mutfağın en iyi örneklerini veren Öz Kervan Restoranda kebaplı künefeli öğle yemeği sonrası  Şelalede fotoğraf molası, ünlü Antakya Mozaik Müzesinin ve Dünyanın ilk kilisesi olan Aziz Piyer-Saint Pierre  Mağarasının gezilmesi.

Geceleme ve fıstıklı baklavalı akşam yemeği Gaziantep’te 3* superieur-butik ya da 4* otelimizde.

 

3. Gün: Gaziantep- Zeugma-Nizip Kelaynaklar-Urfa

Sabah kahvaltısından sonra Gaziantep Müzesini geziyoruz. Zeugma’dan gelen mozaikler ve diğer kültür zenginlikleri. Gaziantep Çarşısında serbest zaman. Öğle yemeğimiz yöresel mutfağa öncelik veren tipik bir restoranda.

Öğleden sonra Fırat Deltasında Kelaynak Kuşları yuvalarını, Birecik Köprüsünü görüyor, Fırat Nehrinin fotoğrafını çekiyoruz.

Urfa’da  Hz. İbrahim’in Makamı, Urfa Kalesi, Balıklı Göl, Urfa Şark Pazarı-Kapalı Çarşısı, Nazım Hikmet’in dediği “ Memleketimden İnsan Manzaraları” bizi büyülüyor.

Akşam yemeği ve konaklama Urfa’da 3* superieur-butik ya da 4*  otelimizde.

 

4. Gün: Urfa-Mardin-Gaziantep

Açık büfe kahvaltı sonrası biraz erken Harran’a hareket, Suriye sınırına 12 Km yaklaşıyoruz. GAP Projesinin getirdiği canlılığı görüyor, yazın, sıcaklığın etkisini azaltan ünlü Harran Evlerini geziyoruz.

Harran’dan sonra kervanımız Tarihçi Arnold Toynbee’ye göre Dünyanın en güzel şehri Mardin’e hareket ediyor.

Mardin geçmişte Maridia diye de anılıyordu.  

Mardin bir kale ile taçlanmış 1300 m. Yükseklikte bir tepenin üzerine kurulmuş.

Mimarisi daha çok Arap stilini andırıyor. Evleri taştan süslemelerle zenginleştirilmiş.

1385’lerde yapılan Sultan İsa Bey Medresesi Mardin’in en güzel yapıtlarından birisi.

Sultan İsa Bey Medresesi cami olarak ta kullanılmış, bazen astronomi-fizik-matematik, bazen de tıp okulu olmuş, asıl kuruluş amaçları başlangıçta şiiliğin yayılmasını engellemek içinmiş. Kur’an okulu olarak da ünlü olan Mardin Sultan İsa Bey Medresesinin kapısı muhteşem bir süsleme sanatının tanığı.

Sultan İsa Bey Medresesinin çatısından tüm Mezopotamya Ovasını hayranlıkla seyir olası. Ulu Camiden sonra Deyrül Zeferan (Deir-Az-Zafaran).

Suriye ortodoks papazları 1933 ‘e kadar bu Manastırda gömülüyorlarmış.Patrikhane bu tarihten sonra Şam’a taşınmış.

Akşam yemeğimizi biraz geç alacağız, konaklamamız yine Gaziantep’de, otelimiz 3* superieur-butik ya da 4*.

 

5. Gün: Gaziantep-Niğde-Tyana-Kemerhisar-Tuz Gölü Ankara

Açık büfe kahvaltımızdan sonra Niğde’ye hareket ediyoruz. Yolda Büyük İskender’in Pers Kralı 3. Darius’u yendiği ISSOS’ TAN geçeceğiz, Külek Boğazı İskenderun’u kuran Büyük İskender’e de geçit vermişti, bize de geçit verecek.

Öğle yemeğimiz Niğde’de yöresel bir sofrada.

Niğde ve Kemerhisar-Tyana gezilerimizden sonra Tuz Gölü üzerinden Ankara’ya dönüyoruz.

Bir başka Transanatolie Tour seçeneğinde buluşmak üzere ayrılıyoruz. 

 

Hüdavend Hatun Türbesi Alaeddin Camii, Nigde Hüdavend Hatun Türbesi

 

Niğde’nin antik adı “NAHİTA” dır. Bahçeli buluntuları ve Çamardı-Kestel’de ortaya çıkarılan kalay madeni, Niğde tarihinin M.Ö 5000 yılına kadar uzandığını gösterir. Acemhöyükte bulunan Hitit ve Asur yazıtlarından M.Ö 1800’den itibaren, bölgede 1000 yıl süreyle Hititlerin yaşadığı anlaşılmaktadır. M.Ö 710’da Asurluların Hitit egemenliğine son vermesiyle bölge Friglere geçmiştir. M.Ö 17 yılında Romalıların bölgeye gelişine kadar, Medler, Persler, İskender’in Helenistik Kapadokya Krallığı ve Bergama Krallığı yörede yaşamıştır. 395 yılında Roma İmparatorluğu ikiye ayrılınca Niğde, Bizans (Doğu Roma) toprakları içinde kalmıştır.

 

Alaeddin Camii, Nigde Alaeddin Camii, Nigde Alaeddin Camii, Nigde Ak Medrese, Nigde

 

Türklerin (1071) Anadolu’ya gelişi ile başlayan Selçuklu Devleti egemenliği 1308 yılına kadar sürmüştür. 1470 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğunun kesin hakimiyetine giren bölge Cumhuriyet dönemine kadar gelmiştir

Niğde'de Türk İslam eserlerinin en güzelleri Anadolu Selçuklularından kalan eserlerdir. Yaz aylarında oluşan Taçlı Kadın Başı görüntüsü ile, dünyada mimari benzeri olmayan Alaeddin Camii, Hüdavend Hatun Türbesi dönemin önemli eserleridir. Ayrıca Akmedrese, Sungur Bey Camii, Mehmet Paşa Kervansarayı, Gündoğdu Türbesi ve Saat Kulesi diğer önemli eserlerdendir.

 

Hüdavend Hatun TürbesiHüdavend Hatun Türbesi Niğde’nin ve Selçuklu sanatının nadide eserlerinden birisidir. Sekizgen planlı ve üzeri piramit şeklinde örtülmüş olan bu küçük abidenin bir eşine daha memleketimizin hiçbir yerinde rastlanmamıştır. Türbe Keyhüsrev II.’nin oğlu Rüknettin Kılıçaslan IV’ ün kızı Hüdavend Hatun tarafından 1312 tarihinde yaptırılmıştır. Türbenin doğuya açılan bir kapısı ve üç penceresi vardır. Sekizgen planlı gömeçli bir silme ile biten bir üst temel üzerinde, girift geometrik desenlerle süslenmiş yine sekizgen planlı gövde yükselmektedir. Yüzlerde pencerelerin üstünden itibaren gömeçli çelenk şeklinde bindirmelerden meydana gelmiş korniş onaltıgendir. Kornişin üzerinde ise  tepeye doğru hafif bombeleşen sekizgen prizmal bir külah yer almaktadır. İçtende sekizgen olan salonun üzeri yarım daire şeklinde bir kubbe ile örtülü olup, güney duvarında bir de mihrabı vardır. İçerisinde üç mezar taşı bulunan salonun tabanında muhtemelen bu  mezarların bulunduğu bir mahzen yer almaktadır. Binanın bezemesi fevkalade güzel ve önemlidir. Köşelerdeki sütünceler ve üst kornişte son derece değişik konularda sitilize edilmiş, sarmaşık saplar, çiçekler, yapraklar bulunmaktadır. Pencere üstünde insan başlı kuşlar ve çeşitli hayvanlar kabartma olarak oyulmuştur. Bir yerde bir aslanın karşısında ürkek bir ceylan, başka bir yerde kemere göre simetrik kanatlarını açmış çift başlı bir kartal (Selçuklu sembolü) ve kornişe geçen gömeçli bindirmelerde geometrik desenler, Selçuklu Türk sanatının zarif ve incelik dolu örnekleridir.

İçindeki mihrap yarım daire oluklardan meydana gelmiş, çokgen bir hücredir. Üstü üç dilimli bir kemerle örtülmüş gömeçlerle, girift geometrik motiflerle ve Kur’an ayetleriyle çevrelenmiş olup, yanlarda iki sütuncuk vardır.

Türbenin giriş yüzünde taç kemer silmesinde bir ayet, kapının üstündeki üç satırlık kitabede ise “ Allah esirgeyici ve bağışlayıcıdır. Bu mübarek türbenin yapılmasını Allah’ın merhamet ve affını dileyen aciz mahluk emretti – Keyhüsrev oğlu Şehit Rüknettin dünya ve dinin ki Allah onları affetsin, kızı Hüdavend Hatun – 712 yılının aylarında... Allah' a hamd ve eshabına selam ve salavat “ ibaresi vardır.

Türbede bulunan diğer iki mezardan biri 1340 tarihli olup, Emir Şucaeddin’in kızı Paşa Hatun’a, diğeri ise Niğde sancak Beyi’nin kızı Belkıs’a ait ve 1563 tarihlidir.

Hüdavend Hatun’un mezar taşında ise iki ayet bir dua, kitabe vardır ki, burada Hüdavend Hatun’un 1332 yılında öldüğü yazılıdır. Demek oluyor ki Hüdavend Hatun türbeyi yaptırdıktan 20 yıl sonra ölmüştür

 

Tyana, Niğde İli’ne bağlı bir kasaba olan Kemerhisar’ın tarihi ismidir. Tarihi geçmişini Bizans ve daha öncesinden alan Tyana gerçek bir tarihi hazinedir. Su Kemerleri ve Roma havuzuyla ünlenmiştir .1880-1881 yılları arasında ilk kez Wilson, sonra Ramsay mesafe cetveline göre höyüğün yerini tespit etmişlerdir. Daha sonra Hitit ve Asur çivi yazılı tabletlerindeki metinlerinden bu yerin Hititlerce Tuvanuva denen şehir olduğu ortaya çıkmıştır. Bu adı Romalılar Tyana şekline sokmuşlar, Türkler ise höyüğün üzerinde kurdukları köye (Hıristiyan kasabası yerinde) Kilise Hisar ve daha sonraları Kemerhisar adını vermişlerdir. Kent Roma döneminde gelişmiş ve Bor kasabasını da kaplamıştır. Günümüzde Tyana Kemerhisar da görünen su kemerleri Roma zamanından kalmadır. Kemerhisar kasabası şimdi hemen bütün höyüğü örtmüş gibidir.

Romalılar (M.Ö.17-M.S.395) Tuvanaya Tyana demişlerdir.Bu sırada geçici bir süre için Kapadokya Krallığına taht şehri yapılan Tyana ya kralının Özep adı verilerek Özebya denilmiştir. Bununla birlikte, Özebya yöresine Jüpiter (Burada Jüpiter elinde iki ağızlı balta taşıyan bir cüce biçiminde tasarlanmıştır.) kültü yanında Tisagor ve Diyonez mezhepleri de girmiştir. M.Ö. 42 yılında Antuan, Yunan Kumandanı Arkelaosu Kapadokya kralı yapmış, Arkelaos Garsona’nın yerinde yepyeni bir şehir kurmuş ve burasını kendisine taht şehri yapmış, şehre de kendi adını vermiştir. Coğrafyacı Strabon’a göre ise cidden şehir denilecek yer Tyana idi. Roma İmparatorluğu devrinde Tyana bu dahiyane örgütlü imparatorluğun resmini düşündüğü çerçevede yaya, sivil, asker ve adalet kurumları ile donanmış ve bir çok güzel yapılarla bezenmiş, han, hamam ve aşevleri ile Romanın cömertlik ihtişamının bir ili olmuştu. Kalabalıklaşan şehre su, köşk pınarından çift yüksek, narin sarı trakit taşından kemerlerle getirilmişti. aynı zamanda bu çift kemerler arasından şehirden Jüpiter tapınağına götüren (ihtiram yolu) geçmekte idi.Tyana bu yanı ile Pompei şehrini andırıyordu.

 

 

Kemerhisar’ın kuzey kesiminde Askeri Levazım fabrikası hattında yeraltından geçerek batıya giden bir yer altı ırmağının varlığı bilinmektedir. Bu ırmak bugün Köşk denilen Roma Havuzunda daha büyük ve Askeri Fabrika içinde olmak üzere iki kaynakla kendiliğinden yüzeye çıkmaktadır. Kuvvetle muhtemeldir ki Roma Havuzu yapılmadan önce de bu kaynak vardı ve orada yerleşmiş olan insanların su gereksinimlerini karşılıyordu. Nitekim Roma Havuzu’nun doğusunda M.Ö. VI. bin yıldan kalan bir yerleşim ortaya çıkarılmış ve insanlar o dönemlerde genellikle su kenarlarına yerleşmişlerdir. Ortaya çıkarılan ilkel uygarlığın da bu su nedeniyle oraya yerleşmiş olması muhtemeldir ve bu uygarlığın kalıntıları Niğde Müzesinde önemli bir bölümü oluşturmaktadır.

M.Ö. 738 –715 arasında Tuwana Kralı Warpalawa burada hüküm sürmüştür. Araştırmalar, M.Ö.VIII. yüzyılda “Geç Eti” döneminin başkenti olduğunu göstermektedir. Warpalawa’nın önemsediği bir Tanrı olan Gıda Tanrısı Tarhunzas’ın bir elinde buğday başağı, bir elinde üzüm salkımı tutan rölyefi Aydın kent’te (Ereğli) bulunmaktadır.Tyana’dan İstanbul’a götürülen ve sol tarafı kaybolan bir rölyefte de Warpalawa’yı eski çağlardan bir tanrıyı beslerken göstermektedir. Bu da yine Warpalawa’yla ilgili önemli bir belgedir. Ayrıca belgeler; Tyana ve Gordion (Polatlı yakınlarında Frigya başkenti) arasında sıkı ilişki olduğunu göstermektedir. Bu ilişki Asurlulara karşı bir ittifaka kadar varmaktadır. Ne yazık ki Mita (Frigya Kralı) ve Warpalawa’nın arasındaki ittifaka ışık tutacak tarihi kanıtlar yoktur. Birkaç yıl önce Tyana’nın kuzey-doğusunda ortaya çıkarılan tümülüste bulunan bronz eşyalar arasında bulunan; üzerelerinde öküz motifleri olan kuşaklar, şallar, bir işlemeli kemer ve diğer buluntuların M.Ö.VIII. yüzyılda yaşamış Frigyalı bir yöneticiye ait olduğu belirlenmiştir. Tyana’daki buluntuların paralelinde, Gordion’daki buluntular da bunların zamanın önde gelen bir Frigya atölyesinde üretildiğini göstermektedir.

Toros stratejik geçitlerini tam olarak kontrol edemeyen Frigya için, Tyana ile yaptığı ittifak Asurluların Anadolu’ya yayılmasını önleyen barajın önemli taşlarında biri olmuştur. Öte yandan Klikya geçitlerinin kuzeyinde önemli bir konumu olan Tyana, Asur istilası tarafından tehdit edildiği için Frigya imparatorluğu ile ittifakın arkasını sağlama aldığına inanıyordu. Jeopolitik ve stratejik bilgileri egemenlik politikaları ile örtüşmeyen Gordion ve Tyana müttefiktiler. Kapadokya Krallığının ilk Helenleştirme eğilimleri; M.Ö.III. yüzyılın ortalarında başlamış, daha sonra da politik yönlendirme ile Yunan kültürünün yaygınlaştırılmasına çalışılmıştır.

Kral Ariaramnes döneminde krallığın yönetim merkezi olan Tyana M.Ö.III.yüzyıldan başlayarak Kuzey Toroslar dizisinin kontrol merkezi olmuştur. Politik açıdan bakıldığında Kapadokya Krallığı Seleukidik çıkarlarının merkezi Anadolu’daki temsilcisi olmuştur. Seleukiden İmparatorluğu, topraklarının kuzeyindeki komşularıyla iyi ilişkileri nedeniyle, III. yüzyılda bölgenin en büyük gücüydü. Seleukidikler bir süre sonra yıkılmış yerine

Bergama Krallığının hakimiyeti kurulmuştur. Bu hakimiyet aynı zamanda Helenleştirme politikasını getirmiştir. Konuşma dili Yunanca olmuştur. Özel kraliyet ayrıcalığı sayesinde Yunan tiyatrocuları ülkeye gelmiş ve bu da ülkede tiyatronun gelişmesini olumsuz etkilemiştir. Yunan eğitim sisteminin kurumları kademeli olarak yerleşmiştir. Kapadokya her geçen yıl bir Yunan-Helen kültür ve eğitiminin yuvası olmuştur. Tyana’nın kuzey-doğusundaki dağlık alanda bulunan mermer yatakları o zamanlar büyük bir kraliyet kurma programı çerçevesinde işlenmiş olabilir. Bu bölümü bölgesel sanat eserleriyle karşılaştırılırsa, işçilik Anadolu-Yunan sanatıyla benzerlik gösterdiği görülür.

 

Tyana bölgesinde en iyi şekilde korunmuş olan su tekniği ile ilgili yapılar özel bir hayranlık uyandırmaktadır. İlk sıradaki de Bahçelide bulunan ve mermer duvarlarla örülmüş kaynak sularını çeviren Roma Havuzudur ki; bu havuzdan Roma İmparatorluğu döneminde Tyana’ya doğru bir su iletim şebekesi yapılmıştır. Havuz 62 X 20 metre boyutlarındadır. Bu kaynaktan yerle aynı seviyede olan bir boru şebekesi çıkmaktadır. Boru şebekesi; kaynaktan kemerler aracılığı ile su taşımıştır. Su iletim hattının Tyana içindeki bölümü hakkında hiç bilgimiz yoktur. Taşınan suyun miktarı ile ilgili ölçümler; Tyana’ya 30 000 kişiye yetecek kadar su taşındığını göstermektedir. Bu rakamın büyüklüğü suyun, içme suyu yanında sulama amaçlı da kullanıldığını göstermektedir. 

Günümüze gelebilen kalıntılardan, Tyana’nın imparatorluk dönemi şehir gelişimini gösteren tüm özellikleri taşıdığı görülmektedir. Bu dönemdeki diğer buluntu örnekleri de karşılaştırıldığında, aynı sonuca ulaşılır. Güney Kapadokya’daki Tyana şehri, imparatorluk dönemi şehir medeniyetlerinin en iyi göstergelerinden birisidir. Tyana orada diğer imparatorluk kültürünü yansıtan şehirlerle karşılaştırıldığında, kaliteli bir örnek olarak ortaya çıkmaktadır. Vahşi hayvan avını gösteren bir mezar kabartması da bu medeniyete bir örnektir. M.S.II. yüzyıl dönemine ait bu kabartma resme, konusu açısından bakıldığında bir harikadır. Stil olarak birbirine akraba olan örnekler incelendiğinde, Tyana’da çok yüksek bir sanatsal dereceye ulaşmış bir atölyede yapıldığı anlaşılabilir. Aynı özellikleri imparatorluk dönemi lahitleri de taşımaktadır. Üzerinde vahşi hayvan işlemeleri olan çatı rölyefleri de aynı mezar kazılarından çıkarılmıştır. Tyana’nın altındaki bu göze çarpan kabartmaların nedeninin, Tyana yakınlarından geçen eski yolun olduğu söylenilebilir. Tyana imparatorluk döneminde de köylerden şehirlere geçen yolun önemli bir etabıydı. M.S.II. yüzyıldaki doğu savaşlarında şehrin önemi tekrar ön plana çıkmıştır. Birçok Romalı imparatorun Tyana’ya gelmesi bunu kanıtlamıştır. M.S. 213 yılında Carakalla tarafından doğu akınlarında savaşacak orduları hazırlamak için Tyana bir eyalete dahil edilmiştir.

Tyana’daki askeri birliklerin varlığı da ikmal yeri olarak kullanıldığının göstergesidir. İkmal (lojistik) uzmanı C. Torkutias’ın (Kapadokya bölgesinde Apollinarise hizmet etmiştir) mezar taşı da bunun kanıtıdır. Anadolu’nun batısındaki uluslar arası trafik bağlantıları Klikya kapıları aracılığı ile Tyana’ya kadar gelmiştir. Bu trafikle sadece insanlar gelmemiş, aynı zamanda mal, sermaye, bilgi, teknik bilgi ve kültürel akımlar gelmiştir. Bu çok çeşitli trafik, Tyana’nın her dönemde yükselmesini sağlamıştır. Her şeyden önce bilinen bu ithal kültürün dışında da imparatorluğun bu ülkede yüzyıllarca sürmüş kendi kültürü de vardır. Bu durum özellikle yöresel özellikleri taşıyan ve işçiliğin birinci kalite olduğu taş işlemeciliği (baskı) sanatında kendini gösterir. Uluslararası alanda ün yapmış atölyelerde üretilen ve mermer üzerine işlenen kadın resimleri geç İran dönemine benzer özellikler taşır. Bu mermer malzemelerin de dışarıdan ithal edilmiş olması muhtemeldir.

Tyana tehlikeye açık konumu nedeniyle Anadolu’da olan savaşlarda sürekli kurban konumuna düşmüştür. Fakat bütün olarak bakıldığında şehir her pozisyonda bu durumdan kendine yararlar çıkarmasını bilmiştir. En azından Tyana M.S.V. yüzyılda çok önemli yapı olan ve başkentin atölyelerine özgü çok güzel işleme stilleriyle bezenmiş bölümleri olan bir bazilikayı yapma gücüne erişmiştir. Üzerinde akantus çiçeğinin oldukça özenli işlenmiş örnekleri olan ve iyi korunmuş olan taş işlemeler döneminin İstanbul yada Selanik’teki çalışmalarına pek az benzemektedir. Tyana eski Bizans döneminde de İmparatorluk şehirlerindeki gelişmelerle yakından ilgiliydi. Toroslar ön ülkesinin merkezi yerleşim birimi olan şehrin (Tyana’nın) sonu da muhtemelen M.S.VI. yüzyıldaki Pers savaşı ve VII.-VIII. yüzyıllardaki şehri talan edip yıkan ve sonunda istila eden Arap akınlarında olmuştur.O zamanlar açıkça görülüyor ki, şehrin gelişiminin bin yıllar içinde oluşan yaşam stili yıkılmış ve bunu takiben Tyana’nın işlevini güney Kapadokya’daki şehirler üstlenmiştir. Yerleşim için son kanıt da, M.S. X. yüzyıldan kalma bir dolap kapağıdır ki; bu dönemde Tyana Bizans yöneticilerinin takviyesiyle kendinde son bir kilise yapacak gücü bulmuştur. En geç XI. yüzyılda Selçukluların akınlarıyla Tyana’daki bu ara dönem de sona ermiş ve Tyana’nın şehir olarak işlevini kuzeydeki Niğde üstlenmiştir. Bugün Tyana’nın kuzeyindeki kenarı oyuk kayalık (Eftiyan) çok sayıda geç antik dönem kaya odaları için bir kanıt oluşturmaktadır. Tyana’nın bir başka ve önemli özelliği Apollon’un doğum yeri olmasıdır. Apollon’un yaşamı İsa ile aynı döneme rastlıyor. İsa’nın alternatifi olarak öne sürüldüğü yada aslında Apollon’un İsa olduğunu iddia edenler bile bulunmaktadır.

Tyana’daki kazıyı Venedik Bölgesi Klasik ve Doğu Uygarlıklarını İnceleme ve Araştırma Merkezi adlı “Kültür Vakfı” finanse etmektedir. Kazı ekibi ise; Padova Üniversitesi Edebiyat ve Felsefe Fakültesi, Eski Çağlar Bilimleri Bölümü ve Venedik “Ca Foscari” Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Kazı ekibini sorumlu başkanı, Padova Üniversitesinden arkeolog – topografyacı Prof. Dr. Guido Rosada’dır. Vakıf başkanı Prof. Dr. Gustavo Traversari olup, Venedik “Ca Foscari” Üniversitesinden emeklidir. Bilindiği gibi ilişkiyi sürekli olarak Prof. Dr. Asım Tanış yürütmüştür  (Kent Haber Kultur Kurulu).

Fiyat

 

 Fiyata dahil olan hizmetler:

  • Tur süresi ulaşım, Mercedes 403-Intro-Safir ,WW. Mercedes Minibüs.

  • Otel etaba göre 3* superieur-butik ya da 4*. Tam pansiyon konaklama (5 Kahvaltı, 4 öğle yemeği,  4 akşam yemeği).

  • Öğle yemekleri yerel tipik Türk Mutfağı sunan restoranlarda.

  • TÜRSAB Seyahat Güvencesi sigorta ve paketi.

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı kokartlı profesyonel turizm rehberi rehberlik hizmetleri.

  • Bu turda 2nci gün ve 5nci gün 2 şoförümüz olacaktır.

 

 Fiyata dahil olmayan hizmetler:

  • Tur ve otellerde kalış süresi içkiler.

  • İsteğe bağlı turlar. 

  • Müze girişleri

  • KDV

 

Uyarı

Sayısı 22 kişiyi aşan kapalı gruplarda 1 kişi ücretsiz, Kültür Dernekleri üyeleri, öğretmen ve öğrenciler, engelliler ve onlara refakat edenler için indirim, bu konuda tura yazılırken lütfen bilgi alınız (info@transanatolie.com).

 

TransAnatolie Tour

Kültür Gezileri Operatorü

info@transanatolie.com

 

Minimum 1o kişi ile hareket.

Tüm yasal haklar Transanatolie Tur’a aittir, seyahat acenta hakkı saklıdır.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

Home ] Up ] TransAnatolie Turlari ] TransAnatolie ile Türkiye ] Anadolu ] Şehirler ] Müzeler ] Biz Kimiz ] İçerik ] Ara ]

Teodora ] Roxana ] Abant ] Amasya ] Beypazari ] Canakkale ] Ihlara ] Sagalassos ] Tuz Golu ] 3 inci ] Zirve ] Z-Tuneli ] T-Nostalji ] Acemhöyük ] Mevlana ] Ilgaz ] Homeros ] 5 Uygarlik ] Ballica ] Saratli ] Traverten ] Sarissa ] Nemrut ] Puduhepa ] İpek Yolu ] Birgi-Priene ] Iznik ] Alişar ] [ Tyana ] Ankyra ] Amasra ] Fiyatlar ]

 

Mail to  info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.

 

Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-10-28
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist