En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Amasra

 

 

Home ] Up ] TransAnatolie Turlari ] TransAnatolie ile Türkiye ] Anadolu ] Şehirler ] Müzeler ] Biz Kimiz ] İçerik ] Ara ]

 

Teodora ] Roxana ] Abant ] Amasya ] Beypazari ] Canakkale ] Ihlara ] Sagalassos ] Tuz Golu ] 3 inci ] Zirve ] Z-Tuneli ] T-Nostalji ] Acemhöyük ] Mevlana ] Ilgaz ] Homeros ] 5 Uygarlik ] Ballica ] Saratli ] Traverten ] Sarissa ] Nemrut ] Puduhepa ] İpek Yolu ] Birgi-Priene ] Iznik ] Alişar ] Tyana ] Ankyra ] [ Amasra ] Fiyatlar ]

 

 

Up

TransAnatolie TA-Amasra

Karadeniz İncisi Çeşm-i Cihan

Günlük Amasra Kültür Gezisi

TransAnatolie Turlari Fiyat Listesi

 

 

Güzergah: Ankara-Devrek-Bartın-Amasra-Kuş Kayası-Çarşı-Bedesten-Kale içi-Arkeoloji Müzesi-Fatih Camii-Mendirek Gezintisi-Ankara

 

Amasra

   

Amasra Gezi Programı

 

  • Saat 07:00’de Ankara’dan hareket ediyoruz.
  • Ulaşım esnasında çay, kahve ve poğçadan oluşan kahvaltı.
  • 09.00: Metro tesislerinde ihtiyaç molası.
  • 10,30: Devrek’te Baston imalathanesi gezisi.
  • 12:30: Amasra’ya varış
  • Amasra’da yol üzerinde bulunan yol anıtı “KUŞ KAYASI” gezisi.
  • Amasra’ya özgü balık restaurantında meşhur Amasra salatası eşliğinde sınırsız balık keyfi.
  • Yemek sonrası gezilecek yerler: Çarşı, Kale içi evleri, Fatih Camii, Mendirek’te yürüyüş, Arkeoloji müzesi ve tarihi bedestende alışıveriş için serbest zaman.
  • Saat 17:30’da Ankara’ya hareket
  • Ankara’ya varış: 22:30.

 

 

Devrek Bastonu, el işçiliğinin dünyada tek örneği

Devrek bastonu, esneme kabiliyetine sahip, kırılmaya dayanıklı kızılcık ağacının dalından yapılıyor. Bastonların hepsinin altına manda boynuzundan alt koruyucu takılır; manda boynuzunun uç bölümünün özelliği steril bir organ olduğundan dolayı mikrop taşımıyor. Üretim tamamen elişi olduğu için aynı bastondan iki adet bulma şansı olmuyor. Bastonların üzerinde birbirinden farklı motifler el ile işlenerek, olabildiğince inceltildiği halde ihtiyaç sahipleri tarafından rahatça kullanılabilme özelliğine sahip. Tamamen urune ozel bir çalışma olduğu için her ürün birbirinden farklı. Devrek bastonunun bir başka özelliği makine kullanılmıyor veya kullanılan makine tamamen el ile yönlendiriliyor. Devrek bastoncuları klasik çalışmalarını makineleşmeden sürdürüyor.
 

 

Fiyat

 

 

Fiyata Dahil Hizmetler

 

  • Lux tur otobusu ile ulasim
  • Aracta, ulaşım esnasında çay, kahve ve poğçadan oluşan kahvaltı.
  • Restoranda ogle yemegi (sinirsiz balik ve salata)
  • Ulasim aninda sicak, soguk icecek ve kek ikrami
  • Turizm Bakanligi lisansli, profesyonel rehberlik hizmetleri
  • Seyahat sigortasi

 

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

 

  • Yemeklerde alinan icecekler
  • Muze, oren yeri giris ucretleri
  • Keyfi Harcamalar
  • KDV
     

Uyari

 

  • Gezi otobüs modelleri katılımci sayısına göre belirlenir:
  • [01-17] kisi 18 kisilik arac  
  • [18-27] kisi 27 kisilik arac  
  • [28-46] kisi 49 kisilik arac ile yolculuk yapilir.

 

 

Sunset in Amasra

 

TransAnatolie Tour

Kültür, İnanç, Sağlık Gezileri Sağlayıcısı ve Operatorü

info@transanatolie.com

 

Tüm yasal haklar Transanatolie Tur’a aittir, seyahat acenta hakkı saklıdır.

 


Amasra

 

Adını, Kraliçe Amastris'den alır. Bartın'ın kuzeyinde dik yamaçları Karadeniz'le buluşturan bir yarımada ve iki ada üzerine kurulmuştur. Yüzölçümü 120 km2 .'dir.

M.Ö. 14.Yy.da Gaskalar ve 13.Yy.da Hititlerden sora 12. Yy. sonlarında Bithynie Bölgesindeki Bartın'a Frigler, Paphlagonie Bölgesindeki Amasra'ya Fenikeliler yerleşti. Fenikeliler; Amasra (Sesemos), Ereğli (Heraklia), Sinop (Sinope) ve Tekkeönü'nde (Kromna) ilk Sayda Kolonilerini oluşturdular.

 

9. yy.da Akdeniz'deki güç dengelerinin bozulmasıyla Fenikeliler ve ortakları Karyalılar Amasra ve Kromna'yı terk etti. Karanlık geçen yüzyıllık bir dönemden sonra, 7.yy. başlarında bölgeye bu kez İonların soyundan gelme Megaralı göçmenler yerleşti. Amasra ve Kromna da diğer Karadeniz siteleri ile birlikte İon (Millet) Kolonisine katıldılar. Bölge, 7.yy. sonlarında Kimmerlerin, 6.yy'da Lidyalıların, 547 yılında  da Perslerin hakimiyetine girmesine karşın; Karadeniz kolonileri uzun süre bu statülerini korudular.

334 yılında Perslerin hakimiyetine son veren Makedonya Kralı İskender, Bartın ve Ulus'un yönetimini General Eumenes'e, Amasra ve Tekkeönü'nün yönetimini de Frigya Satrabına bıraktı.

 

M.Ö. 12. Yy.'dan beri Sesamos adıyla anılan kent, 302-286 yılları arasında Kraliçe Amastris tarafından yönetildi ve kraliçenin adını aldı.        

 

Pers Kralı 3.Dareios'un yeğeni ve Makedonya kralı İskender'in baldızı olan Kraliçe Amastris, İskender'in komutanlarından General Krateros'la evlenerek Makedonya'ya gelin gelmişti. M.Ö.322 yılında Ereğli Tiran'ı Dionysios'la, 302 yılında da Trakya kralı Lysimachos'la evlenmiş; evlilikleri uzun sürmeyince de Amasra'ya yerleşerek oğulları adına Amasra'nın yönetimini üstlenmiş, 286 yılında oğulları tarafından bindiği gemi batırılmak suretiyle öldürülünceye kadar burada yaşamıştı.

Kraliçe Amastris; 16 yıllık iktidarında (302-286), Amasra'da Tium (Filyos-Hisarönü), Kromna (Tekkeönü-Hisar) ve Kytoros (Gideros) sitelerinden oluşan bir şehir devleti (Symoikismos Siteler Birliği) kurmuş, 295 yılında bağımsızlığını duyurarak adına paralar bastırmış, kenti sanatsal ağırlıklı yapılarla donatmıştı.

 

Amasra ve Bartın çevresi; yöredeki savaşlar sonrasında 279 yılında Pontus krallığının, M.Ö. 70- M.S. 395 yılları arasında Roma, Roma-Bizans bölünmesi üzerine  de Bizans İmparatorluğunun egemenliğine girdi ve uzun yıllar Bizans'ın hakimiyetinde kaldı. Roma Döneminde, Bitinya ile Pontus'un Paflagonya'daki bölümü Bitinya-Pontus Eyaleti olarak Satraplıkla yönetilmeye başladı. Amasra da bu Eyaletin Pontus bölümü Başkenti oldu.

1084 yılında, Selçuklu himayesinde yörede kurulan Türk Emirliği; 1086 yılında Süleyman Beyin ölümü ve 1096 yılında başlayan 1. Haçlı Seferleri sonrasında ciddi sıkıntılar yaşadı. Haçlı müttefiklerle Bizans arasında yapılan anlaşma ile başta Amasra, Sinop ve Ereğli olmak üzere İstanbul'dan Samsun'a kadar tüm Karadeniz sahili yeniden Bizans'ın hakimiyetine girdi.

 

Bizans İmparatoru M. Paleologos, 1261 yılında, karşılaştığı güçlükleri göğüslemek için Cenovalılardan yardım istedi.  Buna karşılık, Galata'da bir ticaret üssü kurmalarına izin verilmesi ve 1261 yılında yapılan Nymphaion Anlaşması'yla da Karadeniz'deki birkaç limanla birlikte Amasra'nın da kullanımını da Cenovalılara bırakması Amasra'nın kaderini değiştirdi. Amasra, gittikçe gelişen bir Ceneviz Kolonisi oldu. Cenovalılar, çevre yönetimlerle kurdukları dostluklar sayesinde uzun süre bu statülerini koruyup 1460 yılına kadar 200 yıl Amasra'ya hakim oldular.

 

Amasra; M.Ö. 12.yy'da Fenike ve 7.yy'da Miletos (İon) kolonisi, Amastris döneminde Symoikismos Siteler Birliğinin, Roma döneminde (M.S.70-395) Paflagonya Eyaletinin, sonraları bu eyaletin Bitinya-Pontus bölümünün merkezi, Bizans döneminde (M.S.1261-1460) Ceneviz kolonisi, tarih boyunca hem askeri bakımdan önemli bir üs hem de esir ticareti yapılan, kereste, şimşir, ton balığı ve kürk ihraç eden ticari bir liman kentidir.

 

Fatih Sultan Mehmed'in, "Lala, lala Çeşm-i Cihan bu m'ola" dediği Amasra, keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal sırlarıyla "Uyuyan Prenses"e benzetilir.

 

Amasra, 1940'lı yıllarda Ev pansiyonculuğu ve çadır kampçılığına öncülük eden ve "Ülkemizde Turizmin başladığı yer" olarak bilinir.t

 
 
 

 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

Home ] Up ] TransAnatolie Turlari ] TransAnatolie ile Türkiye ] Anadolu ] Şehirler ] Müzeler ] Biz Kimiz ] İçerik ] Ara ]

Teodora ] Roxana ] Abant ] Amasya ] Beypazari ] Canakkale ] Ihlara ] Sagalassos ] Tuz Golu ] 3 inci ] Zirve ] Z-Tuneli ] T-Nostalji ] Acemhöyük ] Mevlana ] Ilgaz ] Homeros ] 5 Uygarlik ] Ballica ] Saratli ] Traverten ] Sarissa ] Nemrut ] Puduhepa ] İpek Yolu ] Birgi-Priene ] Iznik ] Alişar ] Tyana ] Ankyra ] [ Amasra ] Fiyatlar ]

 

Mail to  info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.

 

Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-10-28
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist