TransAnatolie Welcomes You to TurkeyOntdek Turkije via TransAnatolie Tour

 

 

 

En  Fr  De  Nl  Be  Tr

West Turkije

 

Up

Transanatolie TA3404
15 Dag Volledig Tour van West Turkije
€ 1348
 
 
   

Culturele Tour (Rondreis) Turkije: Mehmet de Veroveraar, Suleyman de Schitterende en Mustafa Kemal Atatürk van Europa

   

Egeische Regio van Turkije Cultural Map of Aegean Region of Turkey

   
   
1ste dag: Europa-Istanbul
Aankomst te Istanbul met een eerste stadsverkenning, avondmaal en overnachting in ons hotel.

2de dag: Istanbul
’s Morgens ontdekking van de Gouden Hoorn (hoornvormige delta) met prachtig zicht vanuit de wijk van het café "Pierre Loti". Bezoek aan het Ottomaanse Kerkhof, zowel dat van de Moskee als van het Mausoleum van het heiligdom Eyup, gezel van Mohamed, Profeet van de moslimwereld. Rondwandelen langs de Romaansbyzantijnse stadsmuren en een bezoek aan de "kerk van de verlosser" in Chora.

Middagmaal in een typisch restaurant met grieks-turkse specialiteiten vlak bij het Romeinse Circus.

Namiddag: bezoek aan de Hagia Sofia, ooit orthodoxe kerk, daarna moskee, en nu een museum en aan het Grote Paleis Topkapı (supplement voor het bezoek van de Harem en de Schatkamer).
Op het einde van namiddag bezoek van in de Grote Bazaar, een oosterse soek.
Terugkeer naar ons hotel met vrij avondmaal.
 
3de dag: Istanbul
Voortzetting van ons bezoek aan Istanbul: ·De Hippodroom (anno 203) van de Groenen en de Blauwen, sporen van beroemde Theodosio en van Justinianus van het 1ste byzantijnse Burgerlijk Wetboek. Paleis van Ibrahim Pacha, etnografisch museum. De Blauwe Moskee, parel van het Ottomaanse Rijk. Middagmaal bij Gilgamesche, gereputeerd voor hun Turkse keuken naast de Cisterne Basiliek.

Namiddag is er een facultatieve cruise op de "Detroit" van de Bosporus, kennismaking met de Egyptische Bazaar – Kruidenmarkt. Halte bij de Armeniërs, bekend van hun topjuwelen, hun panoramisch terras op de Toren van Galata, de toren van Marco Polo.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4de dag: Istanbul-Edirne-Uzunköprü-Dardanelles-Çanakkale
 
Na het ontbijt vertrek naar de tweede Ottomaanse hoofdstad: Andrinopel-Edirne. Namiddag, vertrek naar de Dardanellen via Uzunköprü, de "Lange Brug" met een lengte van 1392 m. Doortocht van de Dardanellen, ronddwalen in de kleine steegjes van Çanakkale met contact met de lokale bevolking. Avondmaal en logement in Eceabat of in Çanakkale.

Binnenkant van de koepel (Selimiye Moskee, Edirne) De koepel van de Selimiye-moskee in Edirne

5de dag: Çanakkale-Truva- Bursa
 
Na het ontbijt maken we kennis met die liefde van Paris en de Mooie Helena van Troje, zien we Achilleus achter Hektor lopen langs de Stadsmuren van Troje, zoals in de Ilias en Odyssees van Homeros van Izmir.

Middagmaal onderweg en namiddag bezoeken we Bursa, de eerste hoofdstad van de Osmanen: de groene Moskee, het groene Mausoleum, het Muradiye Complex met de Keizerlijke begraafplaatsen.

Avondmaal en overnachten ofwel in het thermale centrum te Oylat, aan de voet van de Olympusberg ofwel te Bursa.

6de dag: Bursa-Oylat-Aizanoi-Emet.
Op weg naar de antieke stad Aizanoi, met de best bewaarde Romeinse tempel, de Zeustempel; met zijn theater, zijn stadion, zijn thermen, met zijn Romeinse bruggen, met zijn beursgebouw. We bezoeken ook de groeven van de Boraxmijn.

Middagmaal en na het bezoek aan het Stadhuis en de school van Emet, vrije namiddag om te ontspannen in Emet, centrum van thermale bronnen, om te genieten van thermale hamams en kennis te maken met de gastvrije bevolking van Phirigie.

Avondmaal en overnachting in de toeristische gebouwen van het stadhuis van Emet.

7de dag: Emet-Sardes-Efeze
 
’s Ochtends vertrek richting Sardes, de hoofdstad van Lydië, het vruchtbare land van rijke Koning Croesus, bevloeid door de Pactalos. We bezoeken de Synagoge van de stad. Deze was één van de zeven eerste kerken, zoals vermeld in de Apocalyps van Sint-Johannes.

Middagmaal in de hoofdstad van Ionië, Efeze, de stad van Artemis.

Namiddag bezoeken we de indrukwekkende antieke Site van Efeze, de Academie van het Oosten en we bewonderen er: de Agora, de Stoa, de Curetenstraat, de Herculespoort, het Odeon (concertzaal), de Tempel van Domitianus, het Monument van Memius, de Trajanusbron uit de Period van Pax Romana, de Thermen, de Tempel van Hadrianus, de hangende huizen van notabelen, de Celsus-Bibliotheek, de Bordelen, de Marmeren weg, de Agora van Demos, het grote Theater van Sint-Paulus, de Arkadianeweg (Havenstraat), de Maria- of Conciliekerk waar Oecumenische bijeenkomsten werden gehouden, de Romeinse Beurs, de Poort van augustus.

Halte in een lederfabriek.
Avondmaal en overnachting te Efeze of te Kusadasi.
 
8ste dag: Priëne-Milete-Didyma-Pamukkale
 
Na het ontbijt, vertrek naar Priëne, de stad van de grote stedenbouwkundige Hippodamus, (dambordpatroon). Bezoek aan Milete (van Thales) en daarna gaan we op zoek naar een antwoord op onze vragen naar onze toekomst bij het Orakel van Apollo te Didyma, in de grootste tempel van de wereld.

Vismaal te Didyma in de schaduw van de Tempel van Apollo.

Namiddag bewonderen we Pamukkale (Katoenburcht) met zijn kalksteenterrassen bij de site Hiërapolis waar vrouwen zelfmoord pleegden na de dood van hun echtgenoot om hun liefde voor hen te tonen.

Middagmaal en overnachting in ons hotel waar een thermaal zwembad en jacuzzi u opwachten.

9de dag: Pamukkale-Aphrodisiyas-Sagalassos-Antalya
 
Vroeg vertrekken om, bij de eerste zonnestralen, de katoen- en tabaksvelden te fotograferen; aankomst in de stad van Aphrodite(godin van de liefde) en door de Romeinen beter bekend als Venus.
Bezoek van de uitzonderlijke site Aphrodisias, waar Prof. Erim-de beroemde archeoloog- zijn hart verloor, prachtig in het groen gelegen met zijn museum en het beeld van Aphrodite.
Middagmaal bij de nomaden met hun lokale keuken.
 
In de namiddag, na de rozentuin en het vogelparadijs van het meer van Burdur te hebben bezocht, gaan we naar de verborgen site van de Taurus: Sagalassos: de grote liefde van Prof.Marc Waelkens en zijn studenten van de "Université Catholique Leuven".
Avondmaal en overnachten te Antalya, de stad van Koning Attalis, neef van Alexander de Grote.
 
10de dag: Antalya-Konya-Acemhöyük-Aksaray en Cappadocië
 
Dromend in het verleden, al slenterend door de kleine steegjes van Antalya, observeren we de kleine bootjes van de eenvoudige vissers en de schoeners van de Turkse aristocraten in de oude haven. Hier genieten we van de "hellenistische, Romeinse, byzantijnse, seldjoekse en osmaans-turkse" monumenten.

Na het bezoek aan de stad bewonderen we de watervallen van Karpuzkaldıran.

Nadat we Taurusketen hebben doorkruisd met de typische landschappen bevolkt met geiten van de nomaden, passeren we de papavervelden en bezoeken we de Karavanserai van Horozluhan en nemen we ons middagmaal op de Zijderoute.

Namiddag, bezoek aan het Museum van moslim-turkse kunst; in het Mausoleum van Mevlana, de stichter van de cultus van de Dansende (draaiende) Derwisjen, met een rijke collectie aan etnografische werken waaronder één zeer zeldzaam tapijt dat per cm2 144 dubbele knopen bevat.

Op het einde van de middag arriveren we te Acemhöyük, de 1ste Hoofdstad van de Hettieten met het Sarıkaya paleis en Hatıplar paleis.
Avondmaal en overnachting te Aksaray in het Agaçlı Motel 4* of het Eras Hotel 5*

Aksaray Ulu Camii (Grand Mosque, Aksaray)

11de dag: Cappadocië; Aksaray, Selime, Ihlara, Saratli-Cappadocië
 
Bezoek aan de Seldjoekse stad Karamanoglu; Aksaray met zijn Toren van Pizze, zijn Grote Moskee die typisch is voor de 13de eeuw. Tocht door de Canyon van Melendiz met de vele typische dorpjes zoals Selime-Yaprakhisar-Belisırma met aankomst in de Vallei van Péristrema-Ihlara. Kennismaken met de primitieve syriakische kerken uit de eerste periode van de Christelijke Campus te Cappadocië. Een voettocht is mogelijk voor de liefhebbers van natuur en vogels.

Middagmaal in de Canyon van Melendiz te Ihlara. Op het einde van de namiddag, bezoek aan de Ondergrondse stad Saratlı, de stad van Simone van Waterloo.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

12de dag: Cappadocië
 
Na het ontbijtbuffet bezoek we de oude holwoningen van Ürgup, de "gecoiffeerde jongedames met hun moeder"; Üc Guzeller, de "Duivenvallei", Uchisar, Avcilar, de vallei van Goreme met zijn rotskerkjes.
Middagmaal in het hotel of buffet in het restaurant Koru.
 
Vervolgens genieten we van een ontspannend programma om verschillende ambachten te leren kennen (weven en tapijten knopen).
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

13de dag: Cappadocië- Venessa-Sezarus-Kayseri-Erciyes-Ankara
 
Na het ontbijt is er een wandeltocht waarbij we de Rozen-, de Kamelen-, de Kroonprins-, de Uilen- en de Heilige Maagdvallei verkennen. Halte aan het atelier van Onyx.
 

Valley Zelve

Ontdekking van het eerste deel van de Vallei van Zelve: Paşabağ. Wandeling aan de Rode rivier, met zicht op de typische huizen van Venessa-Avanos.

Middag maal in het Altinocak Restaurant van Avanos, het meest gereputeerde van de regio omwille van hun Çömlek Kebab. Namiddag bezoeken we de Villa van Julius Sezarus; In Kayseri: De Romeinse vestingmuren van het Huant Hatun Complex, nu het Etnografische museum; Het graf van de Prinses: Döner Kümbet; Gevher Nesibe en het historische museum van de geneeskunde.

Goreme Turkish Carpet Weaving Ihlara Vadisi

Daarna volgen we de weg van de hoge steppes naar Centraal Anatolië, met aankomst in Ankara.
Avondmaal en overnachting te Ankara.
 
14de dag: Ankara- Doorkruisen van de Pontische bergketen -Meer van Sapanca-İst.
 
Na het ontbijt in de Hoofdstad van het Turkije van Atatürk, bezoeken we het Museum van Atatürk en dit van de 1ste Wereldoorlog - Dardanellen in het Mausoleum, symbool van  de Renaissance van de

Anitkabir (Ataturk's Mausoleum) Ankara Turkey

Vervolgens bezoeken we het Museum van Anatolische Beschavingen, gekend van de biënnale van de wereldmuseums van 1995, met kunstschatten van de Hettitisch-Romeinse wereld.

Bezoek aan de oude stad, we wandelen in de Kruidenmarkt en nemen het middagmaal in Etnografisch museum van Zenger Pacha met een schitterend zicht op de oude stad.

Namiddag, keren we terug naar ons vertrekpunt: de Culturele hoofdstad van vijf beschavingen, namelijk: Byzantium of Constantinopel of Istanbul.
Afscheidsmaal en overnachting in ons hotel te Istanbul.
 
15de dag: İstanboel/Europa
Na het ontbijt vrij tot het vertrek naar de luchthaven van Istanbul.

Facultatieve uitstappen

 • Cruise op de Detroit van de Bosporus (17 €) in Istanbul
 • Istanbul By Night 13€, Avond met Vissers +"Istanbul By Night" ( 33 €)
 • Cabaretavond in het Orient House te Istanbul (43€)
 • Folkloristische avond te Cappadocië (27€)
 • Ontdekking van Cappadocië in luchtballon (140€)
 • Avond met de dansen van de Draaiende Derwisjen (21€)
Prijs:Volpension met het avondmaal op de eerste avond tot het ontbijt op de laatste dag inbegrepen (uitzondering 2de avondmaal in Istanbul Hotel).
 • Per persoon in tweepersoonskamer: 1348 €
 • Supplement voor éénpersoonskamer: 225 €
 • Korting voor een kamer van drie personen:70€
Inclusief
 • Vervoer in Turkije: Bus met airco, toerismecomfort: Mercedes Sprinter, WW Wolt, Mercedes 304-403, Mitsibushi Safir, Isuzu Midibus-Turquoise.
 • Hotels: te Istanbul ****, te Çanakkale *** of ****, te Oylat – met Emet thermen, te Pamukkale thermen ****, te Selçuk-Kuşadası ****, te Antalya ****, te Cappadocië ****, te Ankara ***+.
 • Gids: National Nederlandstalig universitaire spreker.

Exclusief

 • de vliegtuigreis heen en terug, 
 • de luchthaventaks, 
 • de verzekeringen, 
 • de dranken en de fooien.

Acemhoyuk

   

TransAnatolie Tour

 
 

 

 

Home ] Up ]

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2016-08-27
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist 
 
The Associaten of Turkish Travel Agencies