TransAnatolie Welcomes You  to TurkeyOntdek Turkije via TransAnatolie Tour

 

 

 

En  Fr  De  Nl  Be  Tr

Koubaba

 

Up

 
KoubabaTransAnatolie 0601
8 Dag
Centraal Anatolie, Zwarte Zee & Cappadocie
€ 645

 

Culturele Tour (Rondreis) Turkije
Koubaba van Hettiten, Amazonen van Zwarte Zee & Sint Jan van Cappadocie

1e dag: Europa – Ankara
Aankomst te Ankara. Onthaal and transfer naar uw hotel Keykan – Akyüz (3* plus) voor het welkomstdrink, avondmaal en overnachting.

2e dag: Ankara
Na het ontbijtbuffet leidt onze gids ons voor een bezoek aan het Museum van Anatolische Beschavingen, prijswinnaar museum van de Wereldmusea in 1995. Dit bezoek zal zijn voorgaan met een conferentie op deze beschavingen. We vervolgen onze reis met een bezoek in de Oude Ankara, aan de citadel, aan Konak Boyacizade, aan het Zenger Pacha etnografisch Museum, en daarna aan het Kruidenmarkt. Middagmaal in Hacibey, een traditioneel Döner Kebab restaurant.

 le Mausolée d’ATATÜRK

Na de lunch, bezoeken we het Mausoleum van Atatürk en dichtbij museum met zijn fotografie tentoonstelling, herinnering aan het belangrijkste momenten van zijn leven en van het stichting van het Republiek. We wandelen in het Atatürk Bos, waar we genieten van ijs, specialiteit van het plaats. Avondmaal en overnachting in het hotel.

3e dag: Ankara – Hattusas – Amasya (376 km)
Na het ontbijt vertrekken we via de Kizilirmak Vallei naar de hoofdstad van het Hettitisch Rijk Hattusas en zijn kloostercomplex Yazilikaya, nu historische nationaal park.
De voornaamste bezienswaardigheden gaan tot de laatste periode van het machtig Hettitisch heiligdom. Tot het park kunnen we zien de grote tempel te Asagi Sevir (tempel nr 1), de vestingmuren van de stad met de kolossale porten (de leeuwen poort Arslanli, de poort Poterni en Yer, de Koningspoort Kral).

In Yukari Sevir kunnen we bewonderen de 31 tempels, bouwde op de rotsflanken van de Nisan Heuvel, de Koninklijk Paleis, de Grote Kasteel en anderen gebouwen.

De openlucht tempel van Yazilikaya, enige spoor van het Hettitisch Koninkrijk periode, ligt op 5 km ten noord-oosten van Bogazköy. Het bestaat uit twee ruimten: de kleine en de grote galerij, en was opgericht profiterend van de natureel beschikking van de lokale rotsen.

yazlikaya-gods-hitit_1.gif (11724 bytes)

Op de rechtse muur van de grote galerij zijn godinen afgebeeld, die in de rots gebeiteld zijn, terwijl de linkse muur laat zien de beeld van de goden.

Deze twee groepen leiden ons naar een achteraan wand, de belangrijkste, die toont ons de ontmoeting van de God van het tijd Tesup and zijn echtgenote Godin Hepatu.

In een typische dorp mogen we een Hettitisch middagmaal waarderen, voorbereid met kruiden droge met de Hoog Hettitische schaal.

In de namiddag vertrekken we richting Amasya, de geboorteplaats van de beroemd geograaf Strabon (eerste eeuw voor Chr.) en de plaats waar de Turkse kroonprinsen zijn opleiding kregen.

Onze charme hotel in Amasya, Apple-Tusan Grubu (****) verwacht ons.

Tijdens de zon ondergang lopen we rond de Yesil Irmak Vallei en fotografieren we de prachtige oude houten huizen Yolboyu van Amasya, beroemde voor hun Ottomaanse stijl.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

sarruma-tuthaliya-hitit_gods.gif (7343 bytes) yazlikaya-gods-hitit_2.gif (15727 bytes)

4e dag: Amasya – Zile – Cekerek – Bogaziliyan – Cappadocië (330 km)
Na het ontbijtbuffet onderzoeken we de stad van Ferhat en Sirin, ook bekend als ‘ Stad van de kroon’, Amasya.

Turkish Houses in AmasyaBewonderen de oude huizen, Hazeranlar Konagi, de Etnografische Museum, de Koninklijke graven uit het Griekse tijdperk die in de rotsen zijn uitgehouwen. Maar ook de Amasya Kasteel, Burmali, de Moskee met de Spiraalminaret, de Moskee van Bayezit II en zijn Kulliye Medrese, de Gök Medrese, de brugen (Caglayan, Alcak, Kus), Darussifa – Bimarhane (psychiatrische ziekenhuis).

Het Asmaya Museum, één van de prachtigste ter Turkiye aanbiedt meer dan 27000 stukken, sporen van 11 beschavingen. Middagmaal in een locale restaurant.

Ottoman houses and a Pontic tomb in Amasya

In de namiddag rijden we door Turhal – Zile en bezoeken we de Zile Kasteel, plaats van de orlogen tussen Romeinse en de Brug bewoners, ook bekend voor de beroemde aanhaling van Romein Julius Caesar: “Veni, Vidi, Vinci”. Daarna rijden we naar Cekerek, Sorgun, Bogazliyan en één van de feeëriekste landschappen ter wereld: Cappadocië.

Avondmaal en overnachting in onze hotel Burcu Kaya – Dinler – Tassaray – Kaymakli Prens (****).

5e dag: Cappadocië
Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoek naar de oude huizen van Ürgüp en verder gaan we doorheen de Rozen Vallei, de Vallei van Kamellen, de Vallei van de Maagd Maria.
Nadien genieten we van een ontspanning programma om verschillende handwerken te ontdekken (Tapijt knoperij , nomadisch kultuur en keizerse paleizen).

zelve

Tijdens het middagmaal smaken we de ‘Cömlek Kebab’, streek specialiteit, in een typische restaurant waar genieten we van een prachtig zicht op de Kizilirmak Rivier.

In de namiddag bezoeken we de ondergrondse stad van Ozkonak of Derinkuyu, en beschouwen we de vreemde en verwonderlijke lanschappen van Cappadocië, met de zo rustige en schilderachtige oude dorp van Mustafapasa, vroeger bekend onder de naam van Sinasos. We vervolgen met de Vallei van Cemil-Taskinpasa-Soganli van de twee architecten van het streek, met de vulkanen Erciyes en Hasandag.

In Soganli kijken we uit naar de popen handmaken uit lijn, en bijzonderlijk handschoenen en sokken met Anatolische vormen.
Avondmaal en overnachting in onze hotel.

6e dag: Cappadocië, de Heilige Land van Christendom volgens de Openbaring van Sint Jan
Wandeltochten door de drie Cappadocien gratiën, Üc Güzeller, de Duivenvallei, Uchisar, Avcilar. Bezoek naar een onyxatelier.
Middagmaal in het hotel of in het buffet van het restaurant Koru.
In de namiddag bezoeken we het vallei van Göreme, het openluchtmuseum omgeven door kerken, en met de lichten van de late namiddag kunnen we de primitief christelijk kunst en de Byzantijnse rijkse kunst bewonderen door verschillende kerken:Tokali-Elmali-Sint Basilius, Yilanli-Sandal met de kloosters van de priesters en priesteressen, een religieuze campus enige in de wereld, plaats van ontvang, toevlucht, gebed van de apostellen, van de eerste Christenen, van de 40 Cappadocische Kerkvaders, van St. Paulus, St. Jan, St. Timothe, St. Barnabas, Gregorius van Nazianze en St. Basilius.

7e dag: Cappadocië – Ankara (320 km)
Na het ontbijt genieten we van vrije tijd om te wandelen in Pasabag, een deel van Het beroemde vallei van Zelve. We zijn in het land van moutons retournés ?. Onderweg naar Kayseri (het antieke Caesarea tijdens de Romeinse tijd), hebben we de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een lederwaren fabriek. Middagmaal onderweg.
Bij de Byzantijnse vesting kunnen we de Huant Medrese met zijn archeologisch Museum en de Honata Hatun Moskee bewonderen.

In het zuiden vinden we de Döner Kümbet, een zeer klassiek mausoleum van een Seldjoekenprinses (1276 après JC?), de eerste Seldjoekse anatomieschool en het Museum van medische geschiedenis Gevher Nesibe.

We bewonderen ook de fijn Medrese van Sahabiye en we wandelen door de centrale stadsplein en de Bedesen, de Grote Moskee van Ulu beheerst bij een hoge minaret.

We reisen verder over de hoogvlaakte van Centraal Anatolie naar Ankara.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

8e dag: Ankara
Na het ontbijt buffet genieten we van vrije tijd in Ankara tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met de hulp van de Transanatolie agent, met verlangen maar doordrongen van wens om een gelijke ervaring te herleven.

Prijs

• 645 € per persoon in een tweepersoonskamer
• 128 € extra per persoon in een éénpersoonskamer
• 35 € korting voor driepersoonskamer

Mogelijkheid om deel te nemen aan één van de facultatieve excursies

• Tijdens de Cappadocië rondreis, een Turkse avond met volksdansen en Mevlevi omtreden (27 €)
• Ontdekking van Cappadocië met mongolfière (140 €)

In de prijs begrepen

• 8dagen/7nachten in vol pension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 8
• overnachting in 4* hotel, te Aksaray misschien 5*
• Vervoer in Turkije: Mercedes Wito-Sprinter,WW. Wolt-Mercedes 304/403/Intro/Mitsubishi-Safir-Isizu-Turquoise
• middagmalen in typische Turkse restauranten, één van de beste ter wereld.
• toegangen aan de voorzien bezoeken
• dienst van een nationale universiteitsspreek gids sprekend de taal van de groep

Niet inbegrepen

• Retour vlucht Europa/Istanbul
• Verzekeringen, luchthaven taxen
• Drinks and fooien

TransAnatolie Tour

Boven, Informatie, Reservatie

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Home ] Up ]

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2016-08-27
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist 
 
The Associaten of Turkish Travel Agencies