TransAnatolie Welcomes You to TurkeyOntdek Turkije via TransAnatolie Tour

 

 

 

En  Fr  De  Nl  Be  Tr

Cultureel Ensemble

 

Up

 
TransAnatolie 3408
8 Daagse Culturele Tour
Ankara-Zwarte Zee-Cappadocie
€ 690
 
Culturele Rondreis Turkije: Cultureel Ensemble: Van de Romeinse Hoofdstad aan Rijkdom van Hettiten

Dag 1: Istanbul

Aankomst in Istanbul, ontdekking en orientatië in de stad. Dinner en overnachting in ons 4* hotel.

 Le musée Sainte-Sophie

Ayasofya Museum

Dag 2: Istanbul

In het morgen stellen wij u het volgende voor: ontdekking van de Gouden Hoorn. We bewonderen de Romeins-Byzantijns wal, gevolgd door een bezoek aan de Kerk van de Heilige Verlosser in Chora, waar we werkelijk in bewondering staan voor de prachtige mozaïeken van de Heilige Maagd, Jezus-Christus en van de apostelen.

Een boottochtje langs de Detroit van de Bosphorus naar de Zwarte Zee ( facultatie (17€ ) laat ons de schoonheden van beide continenten zien;  zowel de europese kant als de aziatische,  met hun paleizen,  moskeeen en hun yalis. De beide zeiden zijn verbonden met twee hangbruggen.

 Le palais de Topkapı
Topkapı Palace

We nemen ons lunch in een Turkse-Griekse restaurant dichtbij het Romeins Circus.

Na middag brengen we door met het bezoek aan de Heilige Sofia "Aya Sofia", respectievelijk, kerk, moskee en museum –die vertegenwoordigt zowel voor de christelijke als de musulmaanse wereld. We bewonderen het prachtige Ottomaanse Topkapi Paleis (het bezoek aan de Harem en de Schachtkamer zijn supplementair te betalen aan de ingang).

Op het einde van de middag, flaneren we in de Grote Bazaar om de verschillende oriëntaalse geuren in de souks op te snuiven.

Ten einde van onze dag steken we Bosporus, door Brug van Bosporus. We bezoeken Scutari-Üsküdar en  nemen we onze avondmaal in Aziatiche deel van Istanbul. Later vertreken we naar Ankara met Wagoons Lits.

 Intérieur de la basilique-citerne
Interior of Chora Church

Dag 3: Ankara – Hattusas – Amasya (376 km)

Na het ontbijt in Wagoons Lits vertrekken we via de Kizilirmak Vallei naar de hoofdstad van het Hettitisch Rijk Hattusas en zijn kloostercomplex Yazilikaya; nu is het een historische nationaal park.

De voornaamste bezienswaardigheden gaan tot de laatste periode van het machtig Hettitisch heiligdom. In het park kunnen we zien de grote tempel te Asagi Sevir (tempel nr 1), de vestingmuren van de stad met de kolossale porten (de leeuwen poort Arslanli, de poort Poterni en Yer, de Koningspoort Kral).

In Yukari Sevir kunnen we bewonderen de 31 tempels, bouwde op de rotsflanken van de Nisan Heuvel, de Koninklijk Paleis, de Grote Kasteel en andere gebouwen.

De openlucht tempel van Yazilikaya, enige spoor van het Hettitisch Koninkrijk periode, ligt op 5 km ten noord-oosten van Bogazköy. Het bestaat uit twee ruimten: de kleine en de grote galerij, en was opgericht profiterend van de natureel beschikking van de lokale rotsen.

Op de rechtse muur van de grote galerij zijn godinen afgebeeld, die in de rots gebeiteld zijn, terwijl de linkse muur laat zien de beeld van de goden.

Deze twee groepen leiden ons naar een achteraan wand, de belangrijkste, die toont ons de ontmoeting van de God van het tijd Tesup and zijn echtgenote Godin Hepatu.

In een typische dorp mogen we een Hettitisch middagmaal waarderen, voorbereid met droge kruiden met de Hoog Hettitische schaal.

In de namiddag vertrekken we richting Amasya, de geboorteplaats van de beroemd geograaf Strabon (1ste eeuw voor Chr.) en de plaats waar de Turkse kroonprinsen zijn opleiding kregen.

Onze charme hotel in Amasya, Apple-Tusan Grubu (****) verwacht ons.

Tijdens de zon ondergang lopen we rond de Yesil Irmak Vallei en langs de weg fotografieren we de prachtige oude houten huizen van Amasya, beroemde voor hun Ottomaanse stijl.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

4e dag : Amasya – Zile – Cekerek – Bogaziliyan – Cappadocië (330 km)

Na het ontbijtbuffet onderzoeken we naar de stad van Ferhat en Sirin, ook bekend als ‘Stad van de Kroon’, Amasya.

Bewonderen we de oude huizen, Hazeranlar Konagi, de Etnografische Museum, de Koninklijke graven uit het Griekse tijdperk die in de rotsen zijn uitgehouwen. Maar ook de Amasya Kasteel, Burmali, de Moskee met de Spiraalminaret, de Moskee van Bayezit II en zijn Kulliye Medrese, de Gök Medrese, de brugen (Caglayan, Alcak, Kus), Darussifa – Bimarhane (psychiatrische ziekenhuis).

Het Asmaya Museum,  één van de prachtigste ter Turkiye aanbiedt meer dan 27000 stukken, sporen van 11 beschavingen. Middagmaal in een locale restaurant.

In de namiddag rijden we door Turhal – Zile en bezoeken we de Zile Kasteel, plaats van de orlogen tussen Romeinse en de Brug bewoners, ook bekend voor de beroemde aanhaling van Romein Julius Caesar: "Veni, Vidi, Vinci". Daarna rijden we naar Cekerek, Sorgun, Bogazliyan en naar Cappadocie, één van de feeëriekste landschappen ter wereld.

Avondmaal en overnachting in onze hotel Burcu Kaya – Dinler – Tassaray – Kaymakli Prens (****).

5e dag : Cappadocië

Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoek naar de oude huizen van Ürgüp en verder gaan we doorheen de Rozen Vallei, de Vallei van Kamelen, de Vallei van de Maagd Maria. Dan genieten we van een ontspanning programma om verschillende handwerken te ontdekken (Tapijt knoppen, nomadisch cultuur en keizerse paleizen).

Tijdens het middagmaal smaken we de ‘Cömlek Kebab’, streek specialiteit, in een typische restaurant met een prachtig zicht op de Kizilirmak Rivier.

In de namiddag beschouwen we de vreemde en verwonderlijke lanschappen van Cappadocië, met de zo rustige en schilderachtige oude dorp van Mustafapasa, vroeger bekend onder de naam van Sinasos. We vervolgen met de Vallei van Cemil-Taskinpasa-Soganli van de twee architecten van het streek, met de vulkanen Erciyes en Hasandag. In Soganli gaan we de ambachtelijke popen met traditionele kleden zien; handmaakt uit lijn, bijzonderlijk handschoenen en sokken met Anatolische vormen. Avondmaal en overnachting in onze hotel.

6e dag: Cappadocië, de Heilige Land van Christendom volgens de Openbaring van Sint Jan

Na onze openbuffet ontbijt, wandeltochten door de drie Cappadocien gratiën, Üc Güzeller, de Duivenvallei, Uchisar, Avcilar. Bezoek naar een onyxatelier, leder fabriek.

Middagmaal in het hotel of in het buffet van het restaurant Koru.

Namiddag bezoeken we het vallei van Göreme, het openluchtmuseum. Met de lichten van de late namiddag kunnen we de primitief christelijk kunst en de Byzantijnse rijkse kunst bewonderen door verschillende kerken:Tokali-Elmali-Sint Basilius, Yilanli-Sandal met de kloosters van de priesters en priesteressen, een religieuze campus enige in de wereld, plaats van ontvang, toevlucht, gebed van de apostellen, van de eerste Christenen, van de 40 Cappadocische Kerkvaders, van St. Paulus, St. Jan, St. Timothe, St. Barnabas, Gregorius van Nazianze en St. Basilius.

Churches in Cappadocia

Avondmaal en overnachting in onze hotel.

7de dag: Cappadoce Ankara- - Wagoon Lits-Wagoons Lits

Na het ontbijtbuffet vertreken we naar Ankara. Op de weg bezoeken we ondergrond stad in Saratli en Zout Meer. In Ankara leidt onze gids ons voor een bezoek aan het Museum van Anatolische Beschavingen. Het is de prijswinnaar museum van de Wereldmusea in 1995. Er is ook een conferentie  in het museum over deze beschavingen.

Vervolgens bezoeken wij  oude deel van Ankara: de citadel, Konak, Boyacizade, Zenger Pacha,  Etnografisch Museum en kruidenmarkt. Middagmaal in Hacibey, een traditioneel Döner Kebab restaurant.

Na de lunch nemen we foto onder andere van Ataturk Mausoleum. Dinner in Keykan of Kent Hotel. Vertrek naar Istanbul met Wagoon Lits.

8e dag: Istanbul-Europa

Na het ontbijt in onze Wagoon Lits (of in onze hotel) krijgen wij vrije tijd in Istanbul tot transfer tijd naar de luchthaven. 

Prijs

 • 690 € per persoon in een tweepersoonskamer

 • 157 € extra per persoon in een éénpersoonskamer

Mogelijkheid om deel te nemen aan één van de facultatieve excursies
 • Tijdens de Cappadocië rondreis, een Turkse avond met volksdansen en Mevlevi betoning (27 €)

 • Ontdekking van Cappadocië met mongolfière (140 €)

In de prijs begrepen

 • 8dagen/7nachten vul pension
 • vervoer in Turkije
 • middagmalen in typische Turkse restauranten, één van de beste ter wereld.
 • toegangen aan de voorzien bezoeken
 • diensten van de gids

Niet inbegrepen

 • Vlucht Europa/Istanbul/Europe

 • Verzekeringen, luchthaven taxen

 • Drinken and fooien

TransAnatolie Tour

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Home ] Up ]

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2016-08-27
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist 
 
The Associaten of Turkish Travel Agencies