TransAnatolie Welcomes You to TurkeyOntdek Turkije via TransAnatolie Tour

 

 

 

En  Fr  De  Nl  Be  Tr

Koubaba ] Oost Turkije ] Zeugma en Edessa ] Theodora en Byzance ] Roxana en Istanbul ] Istanbul en Cappadocie ] West Turkije ] Cultureel Ensemble ] TransAnatolie Ararat ] [ TransAnatolie Sumela en Mardin ]

TransAnatolie Sumela en Mardin

 

Up

Transanatolie Sumela-Ararat-Harran-Mardin TA46201
Culturele Turkije Groepsreis
15 Dag, Vol Pension (4*/5*)
€ 1572

 
   
Een cultureelbad in Zwarte Zee tot rijkdom van Oost Turkije, Zuid-Oost Turkije: de hittites, Kaukasische, arméniennes, séldjoukides, omayyades, Arabische rijkdommen, persannes, mésopotamiennes, Assyrische cappadociennes, ottomannes, Turks...
   

   

TransAnatolie Sumela-Ararat-Harran-Mardin

Dag 1: Aankomst Trabzon
Aankomst Trabzon Airport. Ontvangst en vervolgens transfer naar het Hotel (4* of 5*) met welkomscocktail en vervolgens het diner en de overnachting.

Dag 2: Trabzon
Na het ontbijt bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheid van Trapezunt: de Aya Sophia met schitterende fresco’s. Sint Sophia werd gebouwd ten tijde van de heerschappij van Manuel Comnemus 1 in de 13de eeuw en werd sindsdien verschillende keren uitgebreid en verfraaid. De zuidzijde van de kerk heeft een prachtige gebeeldhouwde voorportaal met in de stenen fries afbeeldingen van Adam en Eva en verder mytologische figuren en plantenmotieven.
De mooiste fresco’s vinden we in de nartex. Hier zijn wonderen uit het nieuwe testament afgebeeld zoals Christus, die over water loopt, de wonderbare spijziging en de genezing van de blinde man.
Eeen beetje van vrije tijd in het centrum van Trabzon om het contact met het volk van de Zwarte Zee en om bezoek van typisches buurten van Trabzon.
Lunch in het centrum van Trabzon of in Sumela.
Na het lunch brengen we eerst een bezoek aan het Sümela Klooster gelegen bijhet stadje Altindere (Gouden Rivier). De naam Sümela is een verbastering enverkorting van het Griekse Panagia Theotokos tou melas wat betekent: deallerheiligste Moeder Gods van de Zwarte Berg. Dit nu verlaten en moelijk te bereiken klooster ligt op een hoogte van 1200 m. De laatste 250 m moeten te voet of per minibus worden afgelegd. Het klooster met zijn indrukwekkende fresco’s in de rotskerk staat op de monumentenlijst van Unesco Aan het eind van de dag zijn we in ons 4 (of 5) star charming hotel in Trabzon of Maçka voor het dinner en overnachten.

Bartin Bayburt Gumushane

Dag 3: Trabzon-Maçka–Gümüşhane-Bayburt–Erzurum (342 km)
Na het ontbijt met de voedsel van de Zwarte Zee boerderijen, zetten wij onze weg om de Pontische Bergen over te steken. Na de overgang via de nieuwe tunnel van Zigana, stoppen we onderweg aan het typische dorp Hamsiköy. We proeven de rijst en de melk met hazelnoten van Zwarte Zee. Dan via Torul weg naar Gumushane (1.250 m.) en Bayburt(1.600m.) zien we Karaca Grotte, goed voor de astma en rhumatisme.
We steken Kop Gecidi (2302 m.) over; op weg van Erzurum.
De lunch is in een specialiteitenrestaurant in Bayburt aan de voet van Baybourt Bourch aan de Rivier Çoruh. Aan het einde van de namiddag bezoeken we Karin, Erzurum (op een hoogte van 1950 m ligt).
Erzurum, Karin werd door de Seldjoeken als het Land van Romeinen genoemd. We zien de Grote Moskee met drie Kumbetten, de Koranschool met de Tweelingenminaret en zijn fraaie oosterse kunstmotieven en turkooise faiencetegeltjes, gebouwd in opdracht van de dochter van de Seldjoeken Sultan, Alaeddin Kaykubat. Het is alsof men zich in Centraal Azië bevindt. We overnachten in onze Hotel 4* (of 5*), een wintersportvakantiecentrum op de berg Palandöken.

Dag 4: Erzurum-Ani-Kars (304 km)
In de morgen vertrekken we na het ontbijt in de oostwaartse richting naar Ani. Net even buiten Pasinler en voor Horasan stoppen we uit om de Çobandede Brug te bewonderen. Deze mooie brug is ontworpen door Mimar Sinan, hoofdarchitect van de Schitterende Soliman en een vriend van Michel Angelo. Over ongeveer een afstand van 140 km volgen we de rivier Aras.
Na de lunch in Kars in restaurant Ocakbaşı met oosterse specialiteiten is er gelegenheid om foto’s te maken van de Kathedraal van de Apostelen en het Kasteel van Kars.
Dan het bezoek van Ani.
Ani bevindt zich 45 km ten oosten van Kars en 248 km van Erzurum op de grens met de republiek Armenie. Gelegen aan een belangrijke handelsweg groeide deze stad in 961 uit tot de hoofdstad van Armenie. Er waren toen meer dan 100.000 inwoners en duizend kerken.
Aardbevingen en oorlogen met Byzantijnen,Turken en Mongolen maakten een einde aan die welvaart. De aardbeving van 1319 betekende het definitieve einde van de stad. Pas tegen het einde van de 19de eeuw werden de ruïnes van de verlaten spookstad teruggevonden. Over een uitgestrekt gebied verspreid staan de vele ruïnes van Armeense en Seldjoekse monumenten zoals: de Grote Kathedraal, de Kerk van de Verlosser, de Kerk van St. Gregorius, de Honentz Moskee, het Seldjoeken Paleis met Harem en Selam, de Turkse Hamam en de Seldjoeken markt.
De avondmaaltijd en de huisvesting in Transkaukasië, Kars, aan Turkse Armeense grens.
Kars is de stad van de beste Turkse honing en kaas.
Diner en overnachting in onze hotel 4 * - van charme of 5 *.

Erzurum Ani Agri Dagi, Mount Ararat Kars Ardahan

Dag 5: Kars –Digor-Iğdır-Doğubayazit (120 km)
Na het ontbijt zetten we de tocht verder naar Doğubayazıt-Ağrı. Onderweg genieten we van het indrukwekkende landschap van de Grote (5165 m) en Kleine Berg Ararat (3896 m).
De naam Ararat komt enkele malen voor in het Oude Testament. In Gen. 8:4 wordt gezegd,dat de Ark van Noach na de zondvloed strandde op de Berg van Ararat. In het bijbelboek Koningen lezen we verder hoe de moordenaars van de Assyrische koning Sanherib, de belegeraar van Jeruzalem, vluchtten naar Ararat. In het bijbelboek Jeremia, waar we lezen over het voorbereiden van veldtocht naar Babylon, wordt Ararat genoemd als één van de bondgenoten van de Israëlieten.
De naam Ararat is een vertaling van het Akkadische woord Urartu.
Temidden van het steppelandschap in deze regio leven aardschildpaden, arenden, patrijzen, valken, vossen, schapen en zelfs beren en groeien vele soorten bloemen en zeldzame planten.
Lunch is in Doğubayazıt aan de voet van Ararat- Ağri Berg met kruiden van Klein Ararat.
Na het middagmaal staat het sprookjesachtige Paleis van Ishak Pacha aan de voet van de berg Ararat Berg op het programma.
Het beroemde Ishak Pacha Paleis ligt 7 km ten zuiden van de stad. Reeds in 1000 v.Chr. bevond zich hier een Urartese vesting. De oude vesting werd in 1784 prachtig gerestaureerd en verfraaid tot een burchtpaleis door de Ottomaanse Emir Ishak Pacha. Hij liet dit paleis bouwen in verschillende stijlen, waarvan de 17e eeuwse Osmaanse Barockstijl de belangrijkste is.
Na de bouw liet Ishak Pacha de handen van architect afhakken, zodat deze voor niemand anders nog zo’n mooi paleis zou kunnen ontwerpen. Zonder de terrassen zijn de afmetingen van het paleis 115 bij 50 m. Het complex bevatte 336 vertrekken, verspreid over twee verdiepingen en deed denken aan de sprookjes uit 1001 nachten.
Aan het eind van de dag worden we gastvrij ontvangen in het Ararat Hotel of het Sim-er Otel (***+) voor het diner en de overnachting.

Dag 6: Doğubayazıt- Van Meer-Van (152 km)
Na een rijk ontbijt in Sim-Er Motel in Doğubayazıt gaan we via de Tendurek Pas (2644m) op weg naar Van, dat op een hoogte van 1750 m ligt. Voordat we in Van-Tuşpa aankomen, stoppen we bij de Muradiye Waterwallen, gelegen op een hoogte van 1700 m aan de oever van het grootste meer van Turkije. Het meer wordt omringd door diverse Armeense kerken, die in het water van het meer weerspiegelen.
Lunch aan Tuşba Hotel aan Van Meer Kust dan ondekking van de oude stad Tuşpa.
Tuşba werd door de Urarti in de 9de eeuw v.Chr.gesticht. Het rijk van de Urarti omvatte een groot gedeelte van Voor-Azië. Dit rijk bereikte zijn hoogtepunt tussen 900 en 600 v.Chr. Daarna begon het verval. Men verloor de strijd tegen de Assyriërs en door het binnenvallen van de Skyten en de Meden ging het rijk van Urarti ten onder. Een tijd lang beheerste Alexander de Grote deze omgeving. Na een Perzische periode ging het gebied over in Armeense handen. Nadien werd Van een Byzantijnse stad. In 1387 werd de stad verwoest door de Mongolen.
Perzen en Osmanen vochten daarna om de heerschappij van het gebied. Het waren de Osmanen die de stad sterk uitbreidden.
Bij onze aankomst in Van bezoeken we Van Etnographishe Museum en dan het Kasteel van Van, dat bereikbaar is via een trap met wel duizend treden.
De stichter van Urartu, Sardur 1, bouwde hier in de 9de eeuw v.Chr. als bescherming tegen de Assyriërs deze sterke burcht op een 1000 m lange en 100 m hoge kalksteenrug. We kunnen bij zonsondergang genieten van een prachtig uitzicht op het Meer van Van. Tijdens opgravingen werd aan de voet van de noordelijke helling een begraafplaats met urnen gevonden. Tegen de steile zuidkant van de heuvel zijn uitgehouwen rotsgraven van de Urartese koningen te zien. Enkele inscripties in deze graven vermelden in spijkerschrift, dat Xerxes van Perzie de koning der koningen was.
We verblijven in Van voor diner en overnachting in het 4*- charming of 5* hotel.

Dag 7: Van (100 km)
Na het ontbijt stoppen we bij een tapijtknoperij, om met eigen ogen te zien hoe in Oost-Turkije Turkse tapijten worden geknoopt.
De kilims van Van zijn beroemd vanwege zowel hun Turks-Koerdische en Armeense motieven alsook hun Perzische motieven.
We maken een uitstapje naar de bekende burcht Çavuştepe, gelegen op een heuvelrug 28 km ten zuiden van Van. Deze burcht is een goed voorbeeld van het bouwkundig meesterschap van de Urartubeschaving.
Er zijn twee burchten te weten: de bovenburcht en de benedenburcht. Boven liggen de resten van een tempel en beneden bevinden zich de ruïnes van een paleis, een tempelcomplex, vorstengraven en een groot levensmiddelendepot met 30 voorraadvaten, waarop de maatverdeling in spijkerschrift nog te zien is. Dit complex zou de burcht "Sardurihurda" zijn geweest van koning Sargon II uit de 8ste eeuw v.Chr.
We varen daarna naar het eiland Akdamar, dat midden in het Meer van Van ligt. We zien er de uit rood zandsteen opgetrokken Heilige Kruiskoepel Kerk in Armeense stijl.
Het eiland Akdamar, dat nu onbewoond is, vormde 1000 jaar geleden een religieus centrum en was ook gedurende een aantal eeuwen de zetel van de Armeense patriarch. De Heilige Kruiskoepel Kerk is in het bijzonder bekend om de sculpturen die zich tegen de buitenmuren bevinden. Hoofdzakelijk zijn er afbeeldingen uit het oude testament aangebracht zoals: Samson, David, Adam en Eva, Christus op de troon, Maria met het Christuskind en het offer van Abraham. Omdat er ook reliëfs zijn van de Abbassidenkalief Muktadir, laat het gebouw een wonderlijke vermenging zien van christelijke en islamitische kunst. In de loop van de eeuwen is de kerk meerdere malen uitgebreid, onder meer met een noordelijke kapel, een groot voorportaal en een klokkentoren.
Vandaag bestaat de lunch uit een gezellige picknick bij restaurant Deniz in Gevaş.
Aan het eind van de dag stoppen we ook nog, om de Seldsjoekse necropolis te bezoeken en de schoonheid van een Turkse princes te bewonderen.
Tenslotte rijden we voor het diner en de overnachting terug naar ons hotel (4* of 5*) in Van.

Bitlis

Dag 8: Van -Tatvan-Bitlis-Silvan-Tigris–Hassuni-Hasankeyf-Batman (386km)
Na het ontbijt verlaten we de stad Van voor een bijzonder afwisselende dag met diverse hoogtepunten. We rijden ten zuiden van het Van Meer over de Kuskunkıranpas (2234 m) naar Tatvan, een afstand van zo’n 145 km. Daarna volgen we de vallei van de Bitlis-rivier. Bitlis is de stad van de Turkse tabak. Onderweg stoppen we op wereldberoemde Malabadi Brug over de Batman rivier, een zijrivier van de Tigris. De brug werd gebouwd ten tijde van de Artukiden in de 13e eeuw.
De lunch is in Silvan-Tigranokerta, gesticht in de tijd van de Assyriërs en bezocht door Alexander de Grote. Deze plaats kwam tot bloei onder Tigran de Grote, een Armeense koning. Silvan werd door de Byzantijnen ook wel Martyropolis genoemd vanwege de aanwezigheid van 40 graftomben van christelijke martelaren, die werden vermoord ten tijde van de 2de Schappur van het Perzische Rijk. Constantijn de Grote liet de Burcht van Silvan restaureren en gebruikte het als militair garnizoen. Tijdens de Eerste Wereld Oorlog stond Mustafa Kemal Atatürk in Silvan aan de leiding van de strijd tegen de Russiche legers. De steden Muş en Bitlis kwamen hierdoor opnieuw in Turkse handen.

Batman Hasankeyf Turbesi Hasankeyf Zeynel Bey Turbe, D. Osseman Bingol

Na de lunch in aanwezigheid van de burgemeester van Silvan brengen we een bezoek aan de Selahattin Eyyoubi Moskée, de Gebroken Minaret, de Kerk van Kıldan, het Museum van Atatürk, de Grotten van Temtemburg, Hamido, de ongeveer 300 trogloditisches huizen, het Kasteel van Hassuni en diverse fonteinen en waterraderen vanuit het oogpunt van monumentenzorg subsidiëert de Europese Unie de restauratie van bezienswaardigheden in deze plaats. Ook is er gelegenheid, om kennis te maken met de lokale bevolking.

Hasankeyf, D. Osseman Hasankeyf Hasankeyf, Some treasures for the tourists to buy, D. Osseman

We blijven nog in het gebied om het bezoek van Hasankeyf, een uitstekend oude stad die binnenkort onder water blijven met Stuwdam van Ilısu.
Diner en overnachting zijn in ons charming hotel (4* of 5*) in Batman.

Dag 9 : Batman-Midyat- Mardin
Na het ontbijt staat de stad Mardin op ons programma.
Deze stad van de poëzie, gebaseerd op de aanwezige rotspartijen en op de geloofsbelevenis van de bevolking, is op uitzonderlijke hoogte in de rotsen gebouwd en is volgens Arnold Toynbee, de bekende Engelse historicus, de mooiste stad ter wereld.
Mardin heeft een typisch arabische architectuur. In de straatjes van Mardin zijn inderdaad verscheidene fraai gedecoreerde huizen uit wit kalksteen te bewonderen. De plaats heeft dan ook een onmiskenbaar Arabisch karakter. De Sultan İsa Bey Medrese (1385) is één van de belangrijkste bezienswaardigheiden van Mardin. De Medresse is een Moskee met een koranschool en een poort met fraaie steenreliëfs. Vanaf het dak van de Medresse is er een prachtig uitzicht over de stad en de Mesopotamische laagvlakten. Na het bezoek aan Grote Moskee vertrekken we naar Deir-az-Zafaran-Deyrulzaferan, dat ligt tussen wijngaarden en tuinen in een onherbergzaam landschap. De meeste Syrisch-Orthodoxe patriarchen zijn hier begraven en tot 1933 was het klooster ook de zetel van de patriarch, die nu in Damascus zetelt. De Maria en Ananias stammen beide uit de 6de eeuw toen het klooster werd gesticht.
Lunch, diner en overnachting in Mardin in onze hotel 4*-charming of 5*.

Mardin Urfa Balikligol

Dag 10: Mardin – Urfa – Harran- Urfa 282 km
Na het ontbijt in onze hotel vertrekken we naar Urfa.
Urfa, het oude Edessa, de historische stad waar Abraham, Job, Jacob en zelfs de heilige Gregorius geleefd hebben.
Gol is het beroemdste restaurant van Edessa en is bekend vanwege de mezopotamische specialiteiten. Het bevindt zich in de tuin van Abraham.
We bezoeken in Urfa (heet ook URSU, ORKAI EN EDESSE) de gedenkplaatsen aan Abraham.
De lunch is in Gol restaurant dichtbij van Abraham Grottte.
Daarna vertrekken we naar Harran; de warmste plaats van Turkije maar ook een van de meest schilderachtige dorpen van het gebied. Deze stad, waar Abraham bij zijn reis naar Canaan verbleef, zou eveneens de plaats zijn waar, volgens de traditie, het Oude Testament was opgesteld. Dit dorp, gelegen op een kruising van wegen van woonwagens, was een belangrijk winkelcentrum met een belangrijke internationale handel en had eveneens een niet- onbelangrijke religieuze activiteit. Griekse divinités mésopotamiennes alsmede en de Romeinen werden er vereerd. Dit tijdperk van activiteit verdween aan de 1é eeuw wanneer Mongols de stad schoren. Wij kunnen er de typische huizen bewonderen (TRULLI) in de vorm van termitières, die in klei met een dak in de vorm van spitse koepel worden gebouwd. Zij vormden schuren die het mogelijk maken om de waren aan de kosten in de zomer en de kou in de winter te behouden.
Diner en overnachting in Urfa, onze hotel 4*-charming of 5*.

Dag 11: Urfa-Kahta-Karakuş-Arsemia-Nemrud Dağ (220 km)
Na het ontbijt vertrekken we naar Nemrud Dağ, een van het hoogste puntje van onze rondreis. Eerste gaan wij naar onze definitieve bestemming KAHTA aan de voet van NEMRUT DAGI om lunch en om de minibussen te nemen in onze Nemrut Hotel 3*+ waar ons de coctail van welkom wacht.
Onderweg bezoeken we Atatürk Stuwdam op Euphrate Rivier.
Na een beetje rust in onze Nemrut Hotel vertrekken we met minibussen naar één van de hoogstepunten van de reis: Nemrut Dağı om grote tour met Karakuş Tümülüs, met Romeinse Brug opgebauw door romeinse kleizers Septime Severus & Karacalla op Kahta Rivier, een van zijriviers van Euprate, en bezoek van Arsemia ook, hoofd stad van Cammagenes Koninkrijk.
Nemrut Dag bevindt zich Op de reusachtige plateaus van de berg Nemrut (2150m) treffen we de Commageense godenhemel aan, gebouwd in opdracht van Antiochos 1 (69-36 v. Chr.). Aangezien Antiochos zichzelf als goddelijk beschouwde voegde hij ook zijn eigen beeltenis aan de rij toe. Antichos 1 stamt via zijn vader Mithridates af van de Perziche koning Darius en via zijn moeder Laodike van Alexander de Grote. Commagene was een bufferstraatje tussen het gebied van Grieken, Romeinen en Perzen. Vandaar dat er goden uit beide culturen vereerd werden. De tumulus op deze berg heeft een hoogte van 160 m en een doorsnede van 150 m. De kolossale beelden werden in 1881 ondekt door de Duitse ingenieur Sester. De heuvel bestaat uit twee gedeelten: het oostelijk en het westelijk terras.
Het oostelijk terras: Hier bevinden zich standbeelden van goden in zithouding met de ruggen naar de heuvel gekeerd. Deze ooit 8 -9 m hoge beelden zijn nog goed bewaard. Alleen de hoofden ontbreken. Twee hoofden zijn nog redelijk intact en staan overeind. Van rechts naar links zijn te zien: Apollo, Mithras, Helios, Hermes (licht en kracht), Tychne (vruchtbaarheid), Zeus, Oromasdes (de schepper), Antiochos 1 en Herakles, Verathragna en Artagnes (kracht en moed) telkens aan beide zijden geflankeerd door een leeuw en een adelaar als beschermdieren.
Het westelijk terras: Evenals op het oostelijk terras bevinden zich hier in dezelfde volgorde standbeelden van de reeds genoemde goden, alleen zijn deze niet zo goed bewaard gebleven. De op de grond liggende hoofden zijn echter wel intact gebleven. Het westelijk terras heeft geen altaar. Bijzonder zijn de twee leeuwenfiguren met hun symbolische betkenis.
Diner en overnachting in onze Blinde Mustafa Nemrud Hotel 3***+.

Dag12: Kahta- Kahramanmaraş-Kayseri-Avanos
Na ons bezoek aan de berg Nemrut komen we aan onze hotel om ontbijt en dan rijden we verder richting Kahramanmaraş voor de lunch en maken kennis met specialiteiten van Hoog Mezopotamishe Keuken in Kahramanmaraş.
Kahramanmaraş is de stad van kruiden en kunstenaren van kopper. We bezoeken koppersateliers en kruidenmarket in Kahramanmaraş dan vertreken we om Cappadocia via hoog landen van Anti taurus Bergen.
Onderweg bezoeken van Kayseri, stad van Julius Sezarus: Grote Mosque en In het zuiden van de stad vinden we de Döner Kümbet, een zeer klassiek mausoleum van een Seldjoekenprinses (1276 après JC?).
Bij onze aankomst naar Cappadocie bewonderen we maandlandschap van Cappadocie, land van schoorstenen.
We blijven vandaag in ons 4* of 5* hotel in de buurt van Nevsehir, waar we gastvrij worden ontvangen; ontvangst cocktail, het buffet voor ons klaar staat. Vroeg in de volgende ochtend is er een facultatieve Hot-Air Ballon trip mogelijk.

Dag13: Cappadocie (80) km
Voor de liefhebbers van avontuur is er ‘s morgens vroeg eerst de mogelijkheid van een ballonvaart. Vanuit de ballon heb je een prachtig uitzicht op de wonderlijke rotsen en rotswoningen.
We hebben vandaag de hele dag de tijd, om deze unieke omgeving te leren kennen. Onder invloed van de weersomstandigheden zoals wind, regen en temperatuursverschillen, is in de loop der tijden een uniek uit tufsteen bestaand landschap ontstaan, dat met de zogenaamde Feeënschoorstenen, rotskegels en rotspunten er uitziet als een soort maanlandschap. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan het Open Lucht Museum van Göreme met de rotskerken en hun prachtige fresco’s en de Duivensvallei. In Uçhisar bezoeken we een tapijtenschool-winkel en een onyxatelier. Natuurlijk ontbreekt ook de lunch niet.
Aan het einde van de dag keren we terug in ons 4of 5 star charming hotel. Daarna wordt er een heerlijke dinner met folkloristische dansavond aangeboden.

Dag 14 : CAPPADOCIE- Sinasos- Mustafa Paşa en Taşkınpaşa-Cemil-Soğanlı
Na het ontbijt gaan we eerst naar de Rozen Vallei en de Maagd Maria Vallei. Bezoek va een ondergronds stad.
Vervolgens gaan we naar Paşabağ een deel van het beroemde Vallei van Zelve en de ondergrond stad genieten we van vrije tijd om te wandelen en beschouwen we de vreemde en verwonderlijke lanschappen van Cappadocië, met de zo rustige en schilderachtige oude dorp van Mustafapasa, vroeger bekend onder de naam van Sinasos. We vervolgen met de Vallei van Cemil-Taskinpasa-Soganli van de twee architecten van het streek, met de vulkanen Erciyes en Hasandag.
In Soganli kijken we uit naar de popen handmaken uit lijn, en bijzonderlijk handschoenen en sokken met Anatolische vormen.
Lunch is in de Soganli Vallei bij de nomaden en Avondmaal met turkse folklorische dansen in een heel typische rotsrestaurant.
Overnachting in onze hotel 4*-boutique of 5*

Dag 15 :Terugreis- Kayseri-Europe.
Helaas komt vandaag een einde aan een bijzondere reis en vliegen wij terug naar huis, na het ontbijt en aanbod van Turkse Baklava met pistaches.

 

Prijzen

 • 1572 € per person in double room
 • 280 €  single supplement

 

Opmerkingen

 • Vertreksdatum kan veranderen worden voor gesloten groupes
 • Er is een speciale prijs voor de gesloten groepes meer dan 22 personen, voor de leden van culturele einigheiden, voor de studenten, leraren-leraressen, gehandicapeerd personen en hun begeleiders.
 • Stuur a.u.b. een e-mail voor de speciale voorwaardigen en prijzen.
 • Een gratis plaats voor de gesloten groupes meer dan 22 personen voor de prestaties in Turkije.

 

Facultatieve uitstappen

 • Ontdekking van Cappadocië in luchtballon (140€)
 • Draaeinde Dervisches Dansen ( 23€)

 

Inbegrijpen

 • 15 dagen 14 overnachtingen vol pension in 4* (of 5*) charming hotels, volgens steden.
 • Diner eerste avond en ontbijt van de laatste dag.
 • Middagmalen in de restauranten van specialiteiten 13 dagen.
 • Transport in Turquie: Mercedes Wito-Sprinter, WW, Wolt-Mercedes 403/Intro/Mitsubishi -Safir-Isizu Turquoise.
 • Ingangsgeld van gezien musea op programa.
 • Dinner spectacle folklorique
 • Dienst van een nederlandstaalige conferencier universitaire gids.

 

Niet inbegrijpen

 • Drinken in hotels en in restaurants,
 • Facultative excurcies, drinkgelds
 • Vervoer in Europe ,
 • Retour vliegtickets Europa/Turkije,
 • Luchthavenbelasting,
 • Verzekeringen.

 

Vertreksdagen kunnen georganiseerd worden (volgens de vraag van de spéciale groupen)

 

 

TransAnatolie Tour

Multilingual Cultural Tour Provider and Operator

   

TransAnatolie Tour

 
 

 

 

Home ] Up ]

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2016-08-27
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist 
 
The Associaten of Turkish Travel Agencies