Hizmet

Bir Baştan Bir Başa Anadolu

Home ] Up ] Çamkerten ] Bağımsızlık ] Manifesto ] Atatürk ] Resimler ] Başkan ] İletişim ] İçerik ] Ara ]

 

 

Turizm Plani ] Tuz Gölü ] Uluirmak ] [ Hizmet ] Cevre ]

 

 

 

Up

Aksaray’a Hizmet Edenler Unutulmamali

   
   

Aksaray’ın yetiştirdiği ve yeteri kadar faydalanamadığı, bazen de sahip çıkmadığı birçok yetişmiş insanı var. Bu değerleri yazarak onları halkımızın unutmamasını sağlayarak vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Geçmişte, mevcutta ve gelecekte, bilim- kültür ve siyaset alanlarında hizmet eden kendi evlatlarına, sahip çıkmasının doğru olduğuna inanıyoruz.

2022 tarihi itibariyle, siyasette, bürokraside, iş âleminde, sanatın bütün dallarında ve seçildiği her yerde, her mevkide olupta bütün gücüyle halkına hizmet etmek için gecesini-gündüzüne katanlara sevgi ve saygıyı esirgememeliyiz. Bizim Aksaray, bizim Vali, bizim milletvekili, bizim belediye başkanı, bizim başkanlar diyerek birliğin sağlanması ve kökleşmesini becermeliyiz.

Aksaray halkına hizmet eden kimselerin, fikrine-zikrine, mezhep ve meşrebine bakarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde hizmet aksar, dolaysıyla sevdiğimiz ilimize ve halkımıza zarar veririz. Geçmişten gelen alışkanlıkla, ayırımcılık ve kayırmacılık devam ettiğinden halkımız çok bedel ödemiştir ve ödemeye devam ediyor.

Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Bölgelerindeki bazı iller, yetiştirdiği insanlarını onara ederek, illerine bağlı ve ellerinden gelenin fazlasını yapmaktadırlar. Dolaysıyla il halkı yetiştirdiklerinden, kopmamaktadır. Aksaray bu eksiğini ne kadar çabuk giderirse aldığı hizmet o kadar artar. Halkımız elinde olanları çok iyi değerlendirerek hayalden çıkmalıdır. Aksaraylıyı ayrıştırmadan vazgeçerek, birleştirmeye çalışmalıyız ki daha güçlü olalım.

Toplumların, zenginliği ve geleceği sosyal, kültür, edebiyat, bilim ve siyaset alanında yetiştirdiği insanlarla ölçülür. Bugün dünyanın en gelişmiş ve halkını mutlu eden ülkeleri, yetiştirdiği bilim-sanat ve siyaset insanlarıyla zirveye ulaşmıştır. Amerika, Rusya, Çin, Japonya, Almanya, Kuzey Kore, İsveç, Norveç ve Danimarka bu konuda örnek ülkelerdir.

Türk Halkı yetiştirdiği değerleri yeteri kadar tanıyamamış birde yanlış tanıtılmasından dolayı sahip çıkmamış ve korumamıştır. Halende devam etmektedir. Aksaray ise yetiştirdiği değerlere sahip çıkma ve koruma konusunda ne yazikki Türkiye’nin de gerisindedir.

Bir başka yanlış, yetişmiş insanlara siyasi görüş farkı ve mezhepsel zihniyetten dolayı bin bir türlü karamette yapılmaktadır. Aksaray’a bilim, kültür ve siyasal alandaki hizmetleri karalanarak veya üstü çizilerek yok gösterilmiş, getireceği hizmetlere de çeşitli engeller çıkartılmıştır. Bütün bunlara rağmen, Aksaray’a hizmet edenlerden bazıları;

Hacı Ali Paşa, Mustafa Vehbi Çorakçı, baba Vasıf Otyam ve çocukları Nusret, Nedim, Fikret, Filiz Otyam Kardeşler, Seyit Ali Akın, Medeni Berk, Bayram Ali Gürün, Rıfat Gürsoy, Mehmet Altınsoy, Kamil Yazar, Sadi Uluırmak, Mehmet Nuri Kadıoğlu, Nahit Eruz, Oğuz Demir Tüzün, Mahmut Öztürk ve diğer milletvekilleri, Mahmut Makal, Prof. Faruk Zeki Perek, Fehim-Hikmet Peker kardeşler, İbrahim Çamkerten,

Bu yazdığımız isimlerden, özellikle bilimsel, sosyal ve kültürel sahalarda, Aksaray ve Aksaray halkı, olarak ne kadar faydalanıldığını kimler çıkıp anlatacak? Yine güçlü bakanlarımız olan Medeni Berk, Mehmet Altınsoy ve Sadi Somuncuoğlu’ndan ve İş adamlarımızdan Kamil Yazıcı, Nurettin Eroğlu ve Fehim-Hikmet Peker’le kimler ilgilendi, Aksaray hangi hizmetleri aldı birileri çıkıp anlatsın da öğrenelim.

Yazdığımız isimler belki onda birdir. Bunlardan yaşayanlarla ne kadar ilgileniliyor ve hangi hizmetleri bekliyoruz bilenimiz var mı? Değerlerimizi, hamasata ve siyasi değerlendirmelere bulaştırmadan valiliğimiz veya belediyemizin, kitap haline getirmesi ciddi bir hizmettir. Bu bilgiler nedeniyle önce vefa borcu ödenir, sonrada geleceğe ışık tutar.

Adını yazdığımız ve yazamadığımız kişiler Türkiye şartlarında siyasette, bürokraside ve iş âleminde yüksek seviyelerde bulunmuşlar ve halen devam edenler var. Bu değerlerden Aksaray ne kadar faydalanmış ve ne kadar destek olmuş bakalım.

Milletvekili Mustafa Vehbi Çorakçı, 1920’de Aksaray’ı Vilayet yaptırmış, Türkiye’de bir eşi olmayan, 2022’de bile istenirse çalışabilecek ama şu an müze olan Azmi Milli Un Fabrikasının kuruluşunun önderliğinin yapmış ve başarmış. Tevatüre göre Atatürk’e yapılan İzmir Suikastına adı karıştırılmış ve Kars’ta ikamete mecbur edilmiş. Bir daha siyasette görülmemiş, ticaretine devam etmiş. İstanbul’da vefat etmiş, İstanbul’a defnedilmiştir.

Vehbi Çorakçı ’nın iftiraya uğradığını anlatmak, Vilayetliğin alınmaması için Aksaraylı ne yapmış kocaman bir HİÇ. İleri gelenler sinmiş, kellesinden ve işinden korkmuş. Hadi Vehbi Çorakçı’ yı arkalamaktan korkuldu, Vilayetliğin alınmaması için Ankara’ya gidilip nedeni sorulamaz mıydı? Gidilirdi ama korkudan gidilemedi. Bugün, tarih tekerrür etse kellesinden korkmadan Ankara’ya gidecek heyet bulunur mu? BELKİ bulunur.

Medeni Berk, Bayram Ali Gürün, Rıfat Gürsoy, Mehmet Altınsoy, Sadi Somuncuoğlu, Sadi Uluırmak ve Ahmet Kadıoğlu gibi hemşerilerimiz bakanlık yapmış, muhalefette söz sahibi olmuş değerlerimizden gereği kadar faydalanılmadığı gibi gerekli sevgi ve saygıda esirgenmiştir. Örnek; Sadi Somuncuoğlu TBMM’de hakarete uğradığında ve darp edilmeye çalışıldığında Aksaray kılını kıpırdatmamış, hatta iyi oldu diyenler bile olmuştu.

Aksaray ve Türkiye için eczacı Vasıf Otyam ve evlatları; Nedim, Nusret, Fikret ve Filiz Otyam ellerinden gelenin fazlasını yapmışlar, sağlıkta Vasıf Otyam Aksaray’da çığır açmış bütün gücüyle halkı kucaklamıştır. Üç oğlu ve kızı; yazar, şair, ressam, dokuma, fotoğrafçılık konularında, Aksaray ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmışlar, Aksaray bir caddeye veya sokağa adlarını bile hale verememiştir. Çünkü bütün belediye başkanları korkmuştur.

Kamil Yazıcı ve Mithat Gürsoy Aksaray’a okullar ve yurt yaptırmışlar, ilgilenildiği zaman yine yaptırma durumunda olmalarına rağmen bırakın, bir yere adlarının verilmesini, Aksaray’ı temsilen bir heyet sadece ziyaret etmek için kapılarını bile çalmamıştır. İstanbul’da tekstil sahasında söz sahibi olan Peker Tekstilin sahipleri Fehim ve Hikmet Peker, istedikleri zaman başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün devlet ricaline ulaşabilecek durumdadırlar. Bundan Aksaray’ın haberi var mı sanmıyorum.

GERÇEĞİN kötü bir huyu var, kardelenler gibi eninde sonunda kalın buzları bile delerek açığa çıkmasıdır. Bu gerçeklerden hareketle diyoruz ki günümüz itibariyle bütün sahalarda Aksaray’ımıza kimler hizmet edebiliyorsa yanlarında olmak ve takdir etmek insanlığımızın gereği ve geleceğimizin teminatıdır.

HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

RASİM GÜL

   
   

Aksaray'da Kültür ve Turizmin Düşündürdükleri-İbrahim Çamkerten

(pdf)

Aksaray Turizm Plani (pdf)

   
   
   
   

İbrahim Çamkerten

   
   
       
   
   
İbrahim Çamkerten, 1946 Aksaray Doğumlu, Türk. Eğitimci, Diplomat, Kültür Elçisi, Turizmci, Şehircilik Uzmanı, Planlamacı, Yönetici ve Siyaset Adamı.
Yurtsever-Ulusalcı1 düşünceleriyle tanınır; Bağımsız, Toplumcu Türkiye’yi ve Cumhuriyeti savunur; sömurgeci ve ayrımcı Hırıstiyan Batının (AB ve ABD’nin) iki yüzlülügünü, sömürü politika ve uygulamalarını, ve onlarin yerel, bölgesel, ulusal ve küresel işbirlikçilerini ve değnekçilerini açıkça reddeder.
Türkçe, Fransızca, Hollandaca, Flamanca ve İngilizce bilir ve çeşitli dillerde yazıları, şiirleri ve çevirileri vardir.
Çamkerten, 1974 Kültür ve Turizm Bakanlığı Üstün Hizmet Takdirnamesi, 1980 Fransa Bölgesi (Paris-Lahey-Madrid-Lizbon-Bruxelles-Monako-Luxembourg) Öğrenci Müfettişliği ve Kültür Müşavirliğince verilen Türkiye'ye Üstün Hizmet Ödülü, 1999 Kültür ve Turizm Bakanlığı ARED Türkiye'nin tanıtımına katkı ödülü ve 2004 Aksaray Valiliği-Gülağaç Kaymakamlığı-Saratlı Belediye Meclisi tarafından verilen Saratlı Yeraltı Şehrinin tanıtım sponsorluğu hizmeti onur ödülü sahibidir.
1977 Genel Seçimleri CHP Niğde Milletvekili Adayı ve 1991 Genel Seçimleri DSP Aksaray Milletvekili Adayı. 2009 CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı.
   
  • 1946, Aksaray Doğumlu

  • Eğitimci,

  • Diplomat,

  • Kültür Elçisi,

  • Turizmci,

  • Şehircilik Uzmanı,

  • Planlamacı,

  • Yönetici,

  • Türkçe, Fransızca, Hollandaca, Flamanca ve İngilizce bilir,

  • Siyaset Adamı,

  • Aksaray Belediye Başkan Adayı.

   
   
   

İbrahim Çamkerten, Özgeçmiş

   
   
   
   

İbrahim Çamkerten’in Görev ve Hizmetleri

   
   

 

  • M.E.B. Mesleki ve Teknik Yüksek Öğretim Genel Müdür Yardımcısı,
  • Türkiye Paris Büyükelçiliği Kültür Ataşesi ve Öğrenci Müfettişi Yardımcısı,
  • Gürbulak-Alanya-Antalya Kültür ve Turizm Müdürü,
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Turistik Tesisler Uzman Denetçisi,
  • YÖK Planlama ve Araştırma Uzmanı ve Başuzmanı,
  • Devlet planlama teşkilatı 1V. Beş Yıllık Kalkınma Planı Hazırlama Uzmanlar Grubu Üyesi,
  • Türkiye Elektrik Kurumu Modernizasyonu ELTEM-TEK Grubu Fransızca Türkçe, Türkçe-Fransızca 35 bin sayfa teknik Çevirmeni,
  • Gazi Üniversitesi Fransızca Öğretim Üyeliği,
  • Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyeliği,
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Rehberleri Yetiştirme Grubu Üyesi,
  • Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi,
  • Avrupa Konseyi-Avrupa Birliği-Dünya Bankası- İŞKUR -Devlet Planlama Teşkilatı-Sağlık Bakanlığı -TUBİTAK projelerinde Danışmanlık. Sayfa Başı

 

 

   

Medeni Durum

 

  • Fatma ile evli; Nurşen, Devrim ve Şebnem’in babası. Sayfa Başı

 

 

   

Aksaray Adresi

 

  • Yunus Kent Gökçe Konut C Blok No 1, Aksaray  Sayfa Başı

 

 

   

İletişim Bilgileri

 

Tel: 0382 213 53 70

Belgeç: 0382 213 43 96

Cep Tel: 0532 216 86 10, 0506 7712309

E-İleti: aksaraymeister@gmail.com  

Sayfa Başı

 

 

   

Öğrenim

 

  • 2002 Belçika Bruxelles Flamanca-Hollandaca Audiovisuel Dil Merkezi,
  • 2001-1999 Paris Sorbonne X Nanterre Üniversitesi La Defense Paris Mimarlık  Şehircilik Okulu Kent Sosyolojisi Mastır. Tez Konusu: "Ankara kentinin tarih içinde sosyolojik gelişimi, 40.000’li nüfustan 4 milyonluk metropol’e ulaşım süreci", Tez yöneticisi: Şehir Plancı Prof. Dr. Guy Burgel, Paris
  • 1999 Paris Nanterre Üniversitesi Modern Edebiyat Masteri; Tez konusu: "Turquie, carrefour des civilisations, mosaic des cultures et des religions, frappe a la porte de l’Europe par sa renaissance venant avec Mustafa Kemal Atatürk"; "Uygarlıkların kesişme noktası, kültürler ve dinler mozaiği Türkiye Mustafa Kemal Atatürk’le gelen Rönesans ile Avrupa kapılarında" (Turquie)
  • 1980-1979 Paris Nanterre Üniversitesi Modern Edebiyat Lisans; Tez Konusu: "Fransız ve Türk romanlarında “ kırsal kesim, ezilenler, sömürülenler kavramı”; Emile Zola: Assommoir-Sabahattin Ali: Kuyucaklı Yusuf Karşılaştırması"; tez danışmanları: Melih Cevdet Anday-Abidin Dino Ahmet Maruf Buzcugil.
  • 1967 Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümü-Tahsin Saraç’ın öğrencisi.
  • 1964 Aksaray Lisesi-Ortaokulu-Nail Akbulut’un- Ramazan Hakan’ın- Mahir Südemen’in-Dinçer Sezgin’in- Kutlu Türkeş-Türker’in-Nejat Yüzbaşıoğulları’nın- Hasan Sarıkuzu’nun- Akif Orhan Tütengil’in –Fevzi Özkan’ın öğrencisi-Zeki Özdil’in-Dursun Mengi’nin- Suna Turgut’un- Mübeccel Devrim’in – Ahmet Batmaz’ın-Tahir Sert’in-Şinasi Koç’un-Şeref Can’ın-İsmet Dilek’in-Tayfur Konukçunun-Bayram Altan’ın-Fikret Mutlu’nun-Musa Zengin’in-Mehmet Uğur Doygun’un-Salih Bayraktar’ın okul arkadaşı.
  • 1959 Aksaray Yeşilova Acemhöyük İlkokulu-Memiş Bellikli’nin-Ömer Özdil’in-Gülbahar Ökçe’nin öğrencisi.  Sayfa Başı

 

 

   

Stajlar ve Kurslar

 

  • Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Hollanda Dili ve Edebiyatı Bölümü, Dinleyici öğrenci.
  • 1984 Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Ülkesel Profesyonel Turizm Rehberliği Fransızca-Hollandaca Tercüman Rehber Kokartı.
  • 1983 Ankara Fransız Büyükelçiliği ‘de vive voix’  metodu.
  • 1966 Fransa Bordeaux- Toulouse üniversiteleri   Sayfa Başı

 

 

   

Başarılı Olduğu Sınavlar ve Burslar

 

  • 1972 Fransız Hükümetince Fransızca öğretmenlerine verilen 8 aylık Fransa bursu (Birincilik).
  • 1972 Avrupa Konseyince Fransızca Öğretmenlerine verilen 11 aylık Strasbourg bursu (Birincilik).
  • 1973 Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurt Dışı Tanıtım Yabancı Dil Sınavı Başarısı-Ataşelik-Müşavirlik. Sayfa Başı

 

 

   

Aldığı Ödüller

 

  • 1974 Kültür ve Turizm Bakanlığı Üstün Hizmet Takdirnamesi: Alanya ve Antalya’ya hizmet.
  • 1980 Fransa Bölgesi (Paris-Lahey-Madrid-Lizbon-Bruxelles-Monako-Luxembourg Öğrenci Müfettişliği ve Kültür Müşavirliğince verilen Türkiye’ye Üstün Hizmet Ödülü).
  • 1999 Kültür ve Turizm Bakanlığı ARED Türkiye’nin tanıtımına katkı ödülü
  • 2004 Aksaray Valiliği-Gülağaç Kaymakamlığı-Saratlı Belediye Meclisi tarafından verilen Saratlı Yeraltı Şehrinin tanıtım sponsorluğu hizmeti onur ödülü: EĞİTİMCİ İBRAHİM ÇAMKERTEN CADDESİ

    Sayfa Başı

 

 

   

Görevi Başında Uğradığı Saldırılar

 

  • 24 Eylül 1981 Paris Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği ve Öğrenci Müfettişliği görevini yürütmekte iken 56 görevli ve Paris’te bulunan işçi ve öğrencilerimizle birlikte ermeni terör örgütü ASALA’nın silahlı saldırısına uğramış, İbrahim Çamkerten özverili çalışmasıyla, arkadaşlarının ve Türk öğrencilerin bir kısmını Ermeni teröristlerden koruyarak onları Paris Türk Konsolosluğunun arka bölümünden kaçırmıştır. Arabasına bomba da konulmuştur.

 

  • İBRAHİM ÇAMKERTEN ismi Ermeni Orly Katliamında yakalanan teröristin üzerinde bulunan “öldürülecek Türk Diplomatları” listesinde yeralmıştır. Orly Davası Yargıcı ‘İBRAHİM ÇAMKERTEN’ i Ermeniler niçin öldürmek istiyorlar?’ diye sorunca terörist “İbrahim Çamkerten Türk Toplumu tarafından çok sevilen bir diplomat, Türk Toplumunun canını acıtmak için onu öldürmek istiyoruz” diye cevap vermiştir. Kaynak TRT-Orly Davası.

 

  • İBRAHİM ÇAMKERTEN’ in diplomat olarak yurtdışında çalıştığı dönemde yakın mesai arkadaşları Paris Büyükelçiliğimiz Turizm Müşaviri Yılmaz Çolpan, Çalışma Müşavirimiz Reşat Moralı, Paris Bölgesi Din Görevlimizi Tecelli Arı, Niğdeli Polis Memurumuz Cemal Özen ASALA tarafından şehit edilmiş, Paris Başkonsolosumuz Kaya İnal ağır yaralanmıştı (http://gruppen.tu-s.de/studver/btob..._soykirimi.htm)

    Sayfa Başı

 

 

   

İbrahim Çamkerten’in Akademik ve Bilimsel Çalışmaları

 

  • İsveç yüksek öğretiminde 1975 reformu ve yüksek öğretime yön veren esaslar, çeviri.
  • Yurtdışında çalışan işçi çocuklarının eğitim sorunu: Göçmenlerin gittikleri ülkelere intibakları, arkalarında bıraktıkları aile bireylerinin sorunları, kesin dönüş yapan işçilerimizin Türkiye’ye dönüşlerinde karşılaştıkları zorluklar, eğitim sorunları, farklı kültürler arasında sıkışıp kalışları, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin onlara hep para kasası gözüyle bakmaları ancak tasarruflarını verimli yatırımlara dönüştürecek ciddi önlemleri almayarak onları sözde islami holdinglere soydurmuş olmaları.
  • Çatalhöyük, la plus ancienne ville du monde 1984: Dünyanın En Eski Kenti Çatalhöyük.
  • Fransiz Elektrik Kurumu E.D.F.-Türkiye Elektrik Kurumu-TEK/ELTEM işbirliğiyle 1986da gerçekleştirilen TEK teknik ekonomik ve idari hizmetlerinin modernleştirilmesi – güncelleştirilmesi (çeviri).
  • 1984 M.E.B İdari ve Mali İşler Dairesine yapılan “ le Genocide Armenien” çevirisi.
  • OCDE Bakanları gençlerde işsizliği ve çözüm yollarını tartışıyor.
  • Fransa’da 350.000 gence yeni iş projesi (1997) ve uygulama sonuçları 1998 çeviri ve Türkiye’ye uyarlanması.
  • Kalkınmakta olan yörelerde ve gecekondularla iç içe yaşayan kentlerde belediye hizmetleri projesi, Ankara 1998.
  • Turkije: Kruispunt der beschavingen 1999, Ankara
  • Türkiye: Uygarlıkların kesiştiği nokta, Hollanda’ca, İbrahim & Devrim Çamkerten, Isidore & Nelly Sannen işbirliği.
  • Hollandaca Türkiye Tanıtım Rehberi.
  • Engelli Çocukların Eğitimi: Onları tanıma, topluma katkı sağlayacak duruma gelmeleri ve eğitimleri, CNPP Modeli, Çeviri.
  • Kalkınmakta olan ülkelerde belediyeler ve kamu kurumları deneyimli genç emeklilerden danışman olarak nasıl yararlanabilir? Martine Aubray Lille Belediye Başkanı Agir, Çeviri.
  • Yabancı ülkelere göç ve aile bireyleri üzerine etkileri Paris X Nanterre Üniversitesi- Çeviri.
  • Fransa’da Sosyal Güvenlik Sistemi ve Sosyal Sigorta açıklarının kapatılma yolları inceleme.
  • Asur Ticaret Kolonilerinden Acemhöyük’e Zaman Akıyor, Şiir, Alanya 1999
  • Mustafa Üstündağ, Şiir, 1982  

    Sayfa Başı

 

 

   

Gönüllülük Kapsamında Yaptığı Çalışmalar

 

  • Acemhöyük-Aksaray-Saratlı-Ozancık-Eşmekaya- Eskil-Güzelyurt-Demirci tanıtım sponsorluğu.
  • Yurtdışında çalışan işçilere ve çocuklarına eğitim yardımı, haklarını kullanmada yol göstericilik.
  • 1972’den itibaren işsizlerin işe yönlendirilmesi onlara rehberlik.
  • Aksaray ve Niğde İllerimiz köylerinden İBRAHİM ÇAMKERTEN’in çabalarıyla 1975-1976-1977-1978’lerden itibaren Elektriğe kavuşmaları sağlanan köyler: Akmezar, Cangıllı, Çekiçler, Delihebil, Ekecik Gödeler, Bağlı, Hatipağa Tolu, Kazıcık Tol, Pınarbaşı, Salmanlı, Süleymanhüyüğü, Tepesidelik, Boyalı, Ekecik Tol, Akyamaç, Dikmen Kıyı, Akçakent Gidiriş Yaylası, Armutlu, Gücünkaya, Güneşli, Yeşiltömek, Göksügüzel, Karakapı, Keçi Kalesi, Obruk, Uluören, Kızılkapı, Balcı Gayret Mahallesi, Balcı Gölcük Mahalleleri, Bekarlar, Gösterli, Küllüce, Sofular, Çardacık, İlhanköy, Gökkaya, Hacı İbrahim Uşağı, Seksen Uşağı köyü. Bu konuda işbirliği yapılan yöre liderleri: Ali Akdemirci, Muharrem Kaplan, Osman Aldırmaz, Cemal Demirtaş, Ahmet Batmaz, İbrahim Mengi, Halis Zengin, Mehmet Zengin, Hacı Yusuf Atuğ, Abdülkadir Şahintürk, Kamil Özgül, Koca Gazi Mutlu, Hasan Uygun, Enver Arıbaş, Mustafa Yavuz, Mahmut Zengin, Çapan Zengin, İbrahim Tezgel, Azmi Yavuzalp, İsmail Bitirgen, Mehmet Sarı, İbrahim Kasman, Hikmet Terzioğlu, Mehmet Öztürk, Bayram Oruç, Bayram Akın, Hasan Alan, Eşref Alan, Yahya Söylemez, Bayram Ali Turgut, Mahmut Savaş, Mehmet Ay, Mevlüt Elçi, Mehmet Ali Tekin, Aziz Türker, Salih Tokur, Bayram Aygün, Ramazan Anas, Veli Keleş, Necmi Arkan, Ekrem Pişkindemir, Ertuğrul Turan, Safa Turan, Mustafa Ergin, İsmail Aygün, Halil Us, Rahmi Çanta, Mehmet Keleş, Hasan Hüseyin Böge, Mehmet Şahin, H. Mehmet Turgut, Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Baştuğ, Yunus Yıldız, Mustafa Kocaöz, Hallo Kocaöz, Ramazan Gökçe, Hüsamettin Demirel, Hacı Yücel, Yaşar Askın, Şevket Gedik, Naci Dönmez, Hüseyin Çini, Gazi Mutlu, Mahir Eşmekaya, Naci Eşmekaya, Faik Eriş, Hamov Mustafa, Ramazan Altın, Ahmet Altın, Yaman Ertul, Mehmet Sarıkaya, Mehmet Topaç, Fikri Saracoğlu, Memduh Kılıcaslan, Ali Demiraslan, Abdullah Çalışkan, Kamil Özgül, Mustafa Avan, Abdullah Yüksel.
  • Ortaköy Bozkır Barajının plana alınması.
  • Ozancık, Eşmekaya, Saratlı yeraltı şehirlerinin, Acemhöyük’ün, Demirci’nin tanıtım sponsorluğu.
  • Taşpınarlı kadınların dokudukları Taşpınar halılarının Dünya’ya tanıtımı.
  • İstanbul 2010 Dünya Kültür Başkenti çalışmaları. 
Sayfa Başı

 

   

Üyesi Olduğu Dernekler

 

  • Atatürkçü Düşünce Derneği1,
  • Eğit-Der,
  • Başkent Kültür ve Turizm Derneği
  • Ankara Turizm Rehberleri Derneği,
  • Türkiye Turizm Rehberler Birliği,
  • Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği–TÜRSAB,
  • Taşpınar El Sanatları ve Kültür Derneği
  • Acemhöyük Kültür ve Tanıtma Derneği,
  • Niğdeliler Derneği,
  • Aksaraylılar Derneği
  • Ankara Seyahat Acentelere Birliği,
  • Birleşmiş Milletler Türk Derneği.

    Sayfa Başı

 

 

   

Üyesi Olduğu Siyasi Parti

 

  • Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray ve Çankaya Üyeliği.  

    Sayfa Başı

 

 

   

Sosyal ve Siyasi Deneyimi

  • 1977 Genel Seçimleri CHP Niğde Milletvekili Adaylığı
  • 1991 Genel Seçimleri DSP Aksaray Milletvekili Adaylığı
  • 1966-1967 G.E.E. Öğrenci Derneği 2.Başkanlığı
  • 1963-1964 Aksaray Lisesi Kültür ve Edebiyat Kolu Başkanlığı.  

    Sayfa Başı

 

 

   
   

1Ulusalcılık ve Ulusalcılar

Ulusalcılar

  • Anti-emperyalistir-Her Türlü (Yerel, Bölgesel, Ulusal ve Küresel) Sömürüye Karşıdır,
  • Yurtseverdir,
  • Bağımsız Toplumcu Türkiye’yi ve Cumhuriyet’i Savunur veya
  • Bütüncül Toplumcu Dünya’yı Savunur.

Ulusalcılık

Ulusalcılık, Türkiye'de 2000'li yıllarda ortaya çıkan, Atatürk'ün öngördüğü tam bağımsızlık, milli sanayinin inkişafı ve sanayide dışa bağımlılıktan kurtulma, akılcılık, laiklik gibi devletin temel kuruluş ilkelerinden kopulduğuna; milli çıkarların korunmadığına inanan, AB üyeliğine girebilmek için uluslarası platformdaki milli davalardan tavizler verildiğini, ülkenin içişlerine Osmanlı Devleti'nin yıkılışındaki gibi yabancı devletlerce karışılmasına müsade edildiğini savunan siyasi akım.

Ulusalcılar arasında, belirli bir siyasi partinin veya bir siyasi görüşün destekçilerinin ağırlıkta olmadığı (sol, sağ, muhafazakâr vb.) görülür. İlk defa Attilâ İlhan'ın sözünü ettiği dip dalgası tabiri ile, ulusalcılığın, devletin üst kademelerinden, popüler bir siyasi liderin söylemlerinden esinlenmeyen, aksine tabandan tavana doğru yükselen, değişik siyasi görüşlerden insanların desteklediği, devletin kuruluş ilkelerinden kopmasına ve kazanılmış uluslararası haklarından tavizler verilmesine ve stratejik değeri olduğu düşünülen veya kârlı olan devlet kuruluşlarının özelleştirilmesine karşı bir tepki olduğu anlatılmak istenmişti.

Türkiye'de son yıllarda, Kemalist siyasi çizgideki çevreler 2002'de iktidara gelen AKP'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde attığı adımları, Kıbrıs sorunu, Kürt sorunu vb., konusundaki tutumlarını, milli çıkarlardan taviz vermek olarak nitelemiş, Atatürkçülüğün altı ilkesinden biri olan milliyetçilik (veya ulusalcılık) konusundaki hassasiyetlerini daha fazla ön plana çıkarmışlardır.

Ulusalcılar, ulus devletin üniter yapısının korunması gerektiğini, ülkeyi etnik unsurlara ayrıştırmanın, ülkenin mozaik olduğunu söylemenin, Atatürk'ün belirlediği ülkenin kuruluş ilkelerine ters olduğunu bunun emparyalizmin ülkeyi bölmek için uyguladığı bir oyun olduğunu savunurlar. Yugoslavya'nın bir ulus devlet iken etnik kimliklere bölünüp ayrıştırıldığını, sonra da parçalanarak yok edildiğini örnek gösterirler. Anayasada belirtilmiş Atatürk milliyetçiliğini ve Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk'tür fikrini savunurlar. Yani milliyetçilik olarak köktenciliği değil aynı devlet altında yaşayan ortak kültüre sahip halkları tek bir ulus olarak görür. Ekonomide ise liberalizm'e karşı da Atatürk'ün halkçı, devletçi görüşlerine ve devletçiliğin milli çıkarlara daha uygun düştüğüne inanırlar.

Ulusalcılar: Anti-emperyalistir-Her Türlü (Yerel, Bölgesel, Ulusal ve Küresel) Sömürüye Karşıdır, Yurtseverdir, Bağımsız Toplumcu Türkiye’yi ve Cumhuriyet’i Savunur veya Bütüncül Toplumcu Dünya’yı Savunur.
 

Sayfa Başı


 

   
1Atatürkçü Düşünce Derneği:

1-) Antiemperyalist, halkçı-devletçi, devrimci ve ulusalcıdır.

2-) AB ve ABD emperyalizminin dünya uluslarına ve uygarlığına yönelik işgalci ve şöven suikastlerinin karşısındadır.

3-) Cumhuriyetin bağımsızlığı için NATO ve benzeri paktlardan derhal çıkması gerektiğine inanmaktadır.

4-) Mustafa Kemal Atatürk’ün uluslar arası ilişkilerde eşitlik ve tam bağımsızlık ilkelerine bağlılığımızı ifade etmekte, İsmet İnönü’nün imzaladığı Lozan Antlaşması temelinde bir dış politika öngörmektedir.

5-) Vatan Topraklarının yapılan yasal düzenlemelerle parsel parsel satışının karşısındadır.

6-) Cumhuriyetimizin 1919’ların koşullarıyla boğuştuğunu düşünmekte ve bugünlerde kuruluşun ülkedeki tüm ulusalcı güçlerin birliğinde olduğu fikrindedir.

7-) Uluslar arası Para Fonuna verilen taahhütlere dayanarak, stratejik konumuna ya da ulusal ekonomiye katkısına bakılmaksızın gerçekleştirilen özelleştirme talanının karşısındadır ve işçilerin bu yöndeki karşı duruşunun destekçisidir.

8-) Cumhuriyetin geleceği için, Kemalizmin özüne uygun şekilde gençlik ve kadının toplumun sürükleyicisi olarak, ülke yönetiminde söz sahibi olmaları gerektiğine inanmaktadır.

9-) Kıbrıs’ta Sayın Denktaş’ın yürüttüğü haklı davanın yanındadır ve destekçisidir.

 

Sayfa Başı


 
 

 
   
Bağlar
   

 

Sayfa Başı
   
 

 

 

 

Türkiye, Türkiye Gerçekleri, Avrupa Gerçekleri, ABD Gerçekleri, Kafkasya Gerçekleri, Ortadoğu Gerçekleri

 

 

Home ] Up ] Çamkerten ] Bağımsızlık ] Manifesto ] Atatürk ] Resimler ] Başkan ] İletişim ] İçerik ] Ara ]

 

İbrahim Çamkerten: Aksaray Belediye Başkan Adayı, CHP, Cumhuriyet Halk Partisi; Camkerten Anadolu'nun Kalbi Aksaray'ın Belediye Başkan Adayı;2009’da Yönetimi, Ekonomiyi, Siyaseti, Turizmi, Kültürü, Dış İlişkileri, Diplomasiyi, Bilimi, Teknolojiyi, Türkiye'yi, Dünya'yı, Yabancı Dilleri Bilen; Basiretli, Şehircilik Uzmanı, Yurtsever ve Toplumcu Bir Belediye Başkanınız Olacak!