En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Urfa

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Hakkari ] Mardin ] [ Urfa ]

 

Up

Turkse Steden: Şanlı Urfa (Ur, Edessa)

   
   

In de grote Boven Mesopotamië vlakte toont Şanlı Urfa, waarvan sommigen aannemen dat het de oude stad Ur is die later bekend werd onder de naam Edessa, de erfenis van alle beschavingen die in dit gebied gebloeid hebben. Enkele van de oudste tekenen van beschaving, die dateren uit 7000 v.Chr., zijn gevonden op 70 km ten noordwesten van Şanlı Urfa, in het dorp Kantara.

De recente ontwikkelingen van dammen en hydro-elektrische centrales staan in sterk contrast met de overblijfselen van een tempel en een Neolithische nederzetting van 9000 jaar oud. De tempel werd geïdentificeerd als een religieus centrum voor het aanbidden van de maan. Dit is de enige plaats ter wereld in zijn soort. Bezoekers kunnen hier kleine idolen en religieuze figuren zien, evenals prachtige, zeer oude mozaïeken uit de nederzetting. Op een heuvel 20 kilometer ten noorden van Şanlı Urfa ligt Göbekli. Deze nederzetting is zeker 9000 jaar oud en ligt waarschijnlijk bovenop nog oudere nederzettingen in beneden lagen van de kunstmatige heuvel. Hier kan men een oude werkplaats bezichtigen waar idolen gemaakt werden en waar nog vele afgemaakte en onafgemaakte mensen en dieren figuren  te zien zijn evenals gereedschap.

Şanlı Urfa was in het 2e millennium v.Chr. een stad van de Hurrieten. Sommigen geloven dat Abraham hier in een grot werd geboren op de plaats waar nu de Mevlid Halil Moskee staat. Nu is de grot een pelgrimsoord en de zwermen duiven schijnen  de oude mannen die rond de ingang van de grot aan het bidden zijn, niet te storen.De overblijfselen van een fort met twee eenzame Corinthische zuilen die uitreizen boven de kapotte muren, staan bovenop een  kleine heuvel. Aan de voet van de heuvels is de mooie Halil Rahman Moskee gebouwd rond een rustige vijver waarin heilige karpers zwemmen.  De 17e eeuwse Osmaanse Rıdvaniye Moskee en de Fırfırlı Moskee, vroeger de Kerk van de Apostelen, zijn een omweg beslist waard. In het Archeologisch en Etnografisch Museum, een van de besten van Turkije, worden voorwerpen uit de Neolithische en Chalcolithische tijd tentoongesteld, afkomstig uit het gebied van de benedenloop van de Fırat. Wandel om de sfeer van Şanlı Urfa te proeven door de gewelfde oosterse bazaar en rust uit op de binnenplaatsen van oude hans (herbergen). Kijk of u de Gümrük Han en de Barutçu Han, de meest interessante van de oude hans, kunt vinden.

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
   

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Hakkari ] Mardin ] [ Urfa ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist