En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Bodrum

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Afrodisias ] Afyon ] Amasya ] Aydin ] Bergama ] [ Bodrum ] Denizli ] Dalyan ] Didymes ] Efeze ] Fethiye ] Izmir ] Sardis ] Kekova ] Kutahya ] Manisa ] Milet ] Mugla ] Usak ]

 

Up

 

Bodrum (Halicarnassos, Herodotus, Koningen Mausolus, Myndos, Gumbet, Bitez, Aktur, Gumusluk, Turgutreis, Torba, Turkbuku, Golkoy, Gundogan, Mugla, Anatolië, Turkije)

   
   

ancient bodrum castle

   
   

Een riant middeleeuws kasteel gebouwd door de Ridders van Rhodos bewaakt tot de staalblauwe baai van Bodrum, waarin de Egeische en de Middellandse Zee elkaar vinden. Talloze vakantiegangers zijn reeds gevallen door de charme van dit stadje. U kunt er rustig wandelen langs de met palmbomen omringde promenade, terwijl elegante jachtboten aanmeren in de jachthaven. Niet zo ver buiten de stad kunt u in heldere, rustige, warme zeeën zwemmen. Duikers ontdekken onder water talloze koraalriffen, grotten en majestueuze rotsformaties, waarin onder andere octopussen en kleurrijke sponsen in alle vormen en afmetingen leven.

De reputatie van Bodrum’s scheepsbouw gaat terug tot in de Oudheid. Ook heden bouwen de ambachtelijke scheepsbouwers de traditionele jachten nog zoals de tirhandil met een puntige boeg en achtersteven en de gület met een breide zijde en een afgeronde achtersteven. Vooral deze laatste wordt gebruikt voor pleziervaarten en de jaarlijkse oktober Cup Race. De zwerm bezoekers die Bodrum elk jaar mag verwelkomen, heeft kleine ondernemers er toe aangezet een eigen winkeltje te beginnen. Allerhande lederwaren, natuurlijke sponsen en de blauwe glaskralen zijn maar een paar van de typische producten die u kunt kopen in de gezellige winkeltjes langs de smalle, witgemuurde steegjes. De charmante boetieks bieden u kilims, tapijten, sandalen, borduurwerk en originele kledingontwerpen in zachte katoenen stoffen.

   
   

bodrum bodrum

   
   

Bodrum heeft zijn reputatie als Turks kunstcentrum te danken aan de vriendelijke Bohemiaanse sfeer en de vele kleine galeries. Overdag heerst hier een open en losse sfeer en ’s nachts wordt er in de nachtclubs (sommige met cabaret) of disco’s gefeest tot in de vroege uurtjes. Wie opteert voor een rustige avond in Bodrum kan genieten van verse zeevruchten of andere Egeïsche specialiteiten in één van de vele restaurants. In Bodrum, het vroegere Halicarnassus, werd Herodotus geboren en ligt ook het Graf van Koningen Mausolus (4e eeuw v. Chr.), één van de zeven Wereldwonderen uit de Oudheid. In de haven staat het Fort van Bodrum, het middeleeuwse kasteel van Sint-Petrus. Dit knappe voorbeeld van 15e-eeuwse kruisvaarderarchitectuur is omgevormd tot het Museum van Onderwaterarcheologie, met overblijfselen die dateren uit het Bronzen Tijdperk. Het panoramisch uitzicht vanuit het nabije Göktepe wordt vaak gefotografeerd door bezoekers aan het 2e-eeuwse theater in het museum.

Vakantiegangers die lekker willen relaxen moeten zeker naar het schiereiland Bodrum, dat bezaaid is met leuke dorpjes, pensions en hotelletjes in rustige baaien. Uitgestrekte zandstranden vindt u in Bardakçı, Gümbet, Bitez, Aktur, Ortakent Yalısı, Karaincir, Bağla en Akyarlar. Kampeerders en windsurfers amuseren zich in Gümbet, en in Bitez zigzaggen keurrijke surfers behendig tussen de jachten door. Aan land kunt u ontspannende wandelingen maken tussen de sinaasappel- en mandarijnenbosjes langs het strand. Één van de langste zandstranden uit de streek is Ortakent, en is de ideale plek om in alle rust te ontspannen. Karaincir is één van de mooiste stranden op het schiereiland Bodrum en is ideaal voor wie een actieve strandvakantie en ontspannen avonden in het gezelschap van de lokale bewoners in gedachten heeft. Akyarlar ten slotte geniet terecht een reputatie vanwege zijn fijne poederzand.

Zwemmers, zonaanbidders en watersporters moeten zeker ook het westelijk gedeelte van het schiereiland aandoen, met name. de uitmuntende stranden Turgutreis, Gümüşlük en Yalıkavak. In Turgutreis staat het standbeeld ter ere van de gelijknamige Turkse Admiraal die hier werd geboren. In de antieke haven Myndos (Gümüşlük) kunt u makkelijk contact leggen met de open en gastvrije bevolking.

Kenmerkend voor Yalıkavak zijn de stralend witte huisjes met neervallende bougainville in de smalle straatjes. Kleine cafés en windmolens dragen verder bij tot een pittoresk decor. Verken de noordkust van het schiereiland - Torba, Türkbükü, Gölköy en Gündoğan - per auto, of nog beter, huur een boot en maak een tocht langs de stille inhammen, citrusgaarden en beboste eilanden. De met olijfbomen begroeide heuvels worden bekroond met kleine windmolens die nog steeds instaan voor het malen van het graan. Torba, een modern dorp met vakantiewoningen en een aantrekkelijke jachthaven ligt 8 km ten noorden van Bodrum. Türkbükü en Gölköy zijn eenvoudige vissersdorpjes met een handvol taveernes die uitzien op een lieflijke baai. Na een boottocht naar Karaada, op een half uur van Bodrum, kunt u een duik nemen in een grot waar het warme mineraalwater dat uit de rotsen stroomt een helende werking zou hebben.

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 

 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Afrodisias ] Afyon ] Amasya ] Aydin ] Bergama ] [ Bodrum ] Denizli ] Dalyan ] Didymes ] Efeze ] Fethiye ] Izmir ] Sardis ] Kekova ] Kutahya ] Manisa ] Milet ] Mugla ] Usak ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist