En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Adana

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

[ Adana ] Antalya ] Antakya ] Aspendos ] Burdur ] Iskendurun ] Isparta ] Leto ] Mersin ] Kizkalesi ] Patara ] Perge ] Pinara ] Priene ] Phaselis ] Side ] Silifke ] Termessos ] Xsantos ]

 

Up

 

Adana Tarsus

   
   

Ten oosten van Mersin werd Sint-Paulus geboren, op de rand van de vruchtbare vlakte van Çukurova in Tarsus. Deze eeuwenoude stad werd herhaaldelijk veroverd en verwoest, waardoor er nog slechts enkele monumenten overbleven: de poort van Cleopatra, waar Marcus Antonuis en Cleopatra elkaar tijdens hun verblijf hebben ontmoet, een kerk en de Osmaanse Ulusmoskee. De oude huisjes en de smalle steegjes in de nabijheid van de Sint-Paulus put ademen de sfeer van weleer uit. Net buiten de stad stromen de Tarsus watervallen met hun beken, in schaduwrijke bosjes. Het is ook aangenaam wandelen in het met eucalyptusgeuren gevulde Karaburçakpark.  

In het hart van deze rijke landbouw- en textielregio van Çukurova (Cilicië) ligt Adana, de vierde agglomeratie van Turkije. De Taşköprü (stenen brug) verdeelt de Seyhanrivier in tweeën. Deze werd gebouwd door Hadrianus en gerestaureerd door Justinianus. Vandaag de dag resteren nog maar 14 van de 21 oorspronkelijke bogen. Ook de moFeite waard zijn de Ulumoskee (16e eeuw), de Eskimoskee, de Hasan Ağamoskee, de klokkentoren en de oude overdekte bazaar (19e eeuw). Adana telt drie musea: het archeologisch museum met Romeinse en Hettitische opgravingen, het mooie etnografisch museum en het cultureel museum van Atatürk.

Na alle bezienswaardigheden te hebben bezocht, moet u zeker eens proeven van de heerlijke kebab van Adana met blokjes gekruid vlees en met een glaasje şalgam (een drank op basis van rapen) of şıra (een soort fruitsap) erbij.

Wie de koelte wil opzoeken kan gaan wandelen aan de oevers van het Seyhanmeer in het Noorden van de stad. Bij zonsondergang, nippend aan een glas thee in een van de theehuizen, ziet u in de verte de lichtjes van Adana langs de warme gloed van de rivier.  

De meest nabije stranden met hotels zijn gesitueerd in Karataş en in Yumurtalık, waar een oud kasteel de pittoreske vissershaven domineert. Amateursvissers kunnen hun geluk beproeven in het Camlıpark.

Op de weg naar Adana-Iskenderun komt u ter hoogte van Yakapınar de stad Misis tegen. Deze stad heeft haar rijkdommen te danken aan de ligging op de Zijderoute. Tussen de Romeinse ruїnes toont een prachtig 4e eeuwse mozaїek een afbeelding van de ark van Noach en zijn dieren. Iets verder op de weg kijken de immense ruїnes van Yılanlıkale op een rotsachtige punt uit over de Ceyhanrivier.  In de streek van Sirkeli, ten zuiden van Yılanlıkale, herinnert een geërodeerde Hettitische steen ons eraan dat Muvattalish hier halt  heeft  gehouden op zijn weg naar Egypte. In Dilekkaya (Anavarza), ten noorden van Ceyhan, liggen diverse Romeinse en Byzantijnse ruїnes, alsook een indrukwekkend kasteel. Het kleine museum herbergt twee mooie mozaїeken uit Romeinse baden.

Vanuit Osmaniye, diep in de golf van Iskendurun, kunt u twee antieke sites bezoeken. De Karateperoute leidt naar de oude Romeinse stad Castabala, waar de zuilengalerij, het theater, de baden en de burcht op de heuvel het verleden nieuw leven inblazen. Het Nationaal Park van Karatepe bevat een neo-Hettitische site. Het belang en de esthetische ontwikkeling van deze voorhistorische beschaving blijkt uit de ruїnes van het zomerverblijf van koning Asitawada, de Hettitische en Phoenicische inscripties en het bas- reliëfmuseum in de open lucht.

Deze regio, tegenwoordig bezaaid met citroen-, sinaasappel- en mandarijnbomen, was ooit het strijdtoneel van talloze kruistochten. De imposante Toprakkaleburcht was even in handen van de Christenen. Het was ook in de Issosvlakte (Dörtyol) dat Alexander de Grote in 333 v. Chr. het Perzische leger van Darius versloeg.

Langs de golf van Iskenderun in Yakacık (Paysas) ligt het schitterende complex van Sokullu Mehmet Paşa (16e eeuw), met een moskee, baden, een bazaar, een karavanserai en een medresse (Islamitische hogeschool). Niet ver hiervandaan ligt de ‘’Cinkulesi’’-toren van de Djinns en ook een kasteel.

   
   

TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

   
   
 

 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

[ Adana ] Antalya ] Antakya ] Aspendos ] Burdur ] Iskendurun ] Isparta ] Leto ] Mersin ] Kizkalesi ] Patara ] Perge ] Pinara ] Priene ] Phaselis ] Side ] Silifke ] Termessos ] Xsantos ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist