Oy Hizmete Verilir

Bir Baştan Bir Başa Anadolu

Home ] Çamkerten ] Bağımsızlık ] Manifesto ] Atatürk ] Resimler ] Başkan ] Aksaray ] İletişim ] İçerik ] Ara ]

 

 

 

 

 

Oy 'Hizmete' Verilir!
   
   
       
   
   
Yerel seçimler siyasal niceliği açısından genel seçimlerle aynı anlayışta yapılsa da nitelik zemininde genel seçimlerden ayrılır. Genel seçimler bir parti etrafında şekillenen genel görüşlerin, iktidara taşınması ve yürütme organlarının bu görüş ışığında aksiyon kazanmasının demokratik bir usulü iken, lider merkezli bir teveccühün etkili olduğu bir kanaat iken yerel seçimlerde durum aynı paralelde olmayabilir.Yani yerel seçimler farklı ölçülerde değerlendirilmelerin yapılabileceği demokratik bir usul olarak karşımıza çıkmaktadır. Yerel seçimlerde parti taassubu yada lider aşkı kırılgan bir özeliğe sahiptir.Türk siyasi tarihine bir göz attığımızda her ne kadar iktidarı elinde bulunduran partiler yerel seçimlerinde galibi olmuş olsa da bu genel geçer bir durum olmamıştır.Yani iktidarın adayı olmasa da halkın benimsediği, hizmetlerini bildiği yada hizmet edebileceğine kanaat getirdiği kişilerde seçimlerden çoğu kez zaferle çıkabilmişlerdir. Böyle bir tablo genelde partiye değil, hizmete talip bir topluluğun bulunduğu yerlerde tezahür etmiştir. Hatt-ı zatında hizmet, kendini hizmetkar görenlerce getirilmiştir. Hizmet edebilmekte ölçü iktidarın değil, halkın adayı olmaktır. Çünkü halk hizmet edilecek kitle ise,yerel yöneticilerde hizmet etmekle görevlisi ise o zaman şu denklem gözden kaçırılmamalıdır. Halkını iyi tanımak+Halkça sevilmek+Halka hizmet edecek kabiliyette olmak=Hizmet...

Yerel seçimlerde seçmenlerin bu denklem şemsiyesi altında bir yönetici belirlemesi ancak hizmeti getirebilir. İş yapacak parti tabelası değil,kişi ve kadrolardır.Yani meselelere derinlemesine muttali olanlar ancak başarı kuşağında bir zafer elde edebilirler.Yerel yöneticiler için mesele ise halkı tanımak,sıkıntıları iyi bilmek ve acil çözüm noktasında plan ve proje geliştirmek olmalıdır.Marka olmuş, güçlü bir hastanede doktor olmak başka bir şeydir, başarılı ameliyatlar yapabilmek başka bir şeydir.Malumunuz taşrada halkın Lokman Hekimi olmuş doktorlarımız olmakla beraber lüks hastanelerde yanlış bir uygulama ile hasta ölümüne sebep olan doktorlarımızda vardır.Demek ki ölçü nerde bulunduğu değil ne yaptığıdır.

Bu anlamda Mart seçimleri Aksaray gibi iktidar partisinin zafer kazandığı yerle de çok iyi değerlendirilmelidir.Aksarayli evvela şuna karar vermelidir. AKP belediyesi mi yoksa hizmet edecek bir belediye mi?Başka bir ifade ile heba olacak yeniden bir beş yıl mı? Yoksa hizmete kanacak bir beş yıl mı?


Hizmet beklentisi, 3 yılı geçkin bir zamanda şehrin harabeye dönmesine aldırmadan bir otoparka kavuşmak olmayan,partiyi din haline getirmeyip, partiden ziyade Aksarayi önemseyen insanların bu seçimde çok iyi düşünmesi gerekmektedir. Değişim adına hiçbir proje ortaya koyamayan anlayış ve kadroların bu seçimde de tekrardan iş başına gelmesi Aksarayin can çekişen bedeninin ölmesi anlamına gelmektedir.

Bir şehri sevmek,olmayan bir hizmet için ‘’Hizmete devam’’ demek yada bunu diyenlerin yanında olmak değil, hizmet edecek kadrolara şans vermekle ancak mümkün olabilir. Taassubiyet ve hataları görmemezlik bir şehre ancak felaket getirir.Hizmete ve hizmetkara talip olmak ise bir şehre felah getirir. 

Aksaray kuru saplantıların peşinden gidilerek heba edilen bir şehir olmamalıdır. İş yapamayanlara değil iş yapacaklara değer verilmelidir..


Aksaray Sevdalısı (Haberaksaray.net)
   
   

Yerel seçimler ve bölgecilik olgusu

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri koyu bir bölgecilik anlayisidir..

İlimizde yüzlerce hemşehri derneği var. Mahallesinden köyüne, kasabasından ilçesine kadar...

Koyu bölgecilik anlayisi ile, hemşehriciliği bir birine karıştırmamak gerekir. Türkiye’nin farklı illerinden gelen insanların bir araya gelip, sosyal ve ekonomik dayanışma içinde olmaları, gelenek ve göreneklerini yaşatmaları gayet doğaldır. Bu bizim kültürel zenginliğimizdir.

Fakat, kendilerinden olmayanları dışlamak, onlara hayat hakkı tanımamak son derece tehlikeli bir yaklaşımdır.

Örneğin, yaklaşan yerel seçimlerle birlikte, Aksaray'da bazı gruplarin koyu bir bölgecilik yaptıklarına şahit oluyoruz.

Oy deposu olarak gördükleri insanları kendilerine çekebilmek için, manav ve muhacir edebiyatı yapıyorlar.

Ne diyorlar “ilimize ilcemize bizden başkan lazım.”

Peki.. Sizden olabilmek icin ne gibi şartlar gerekir?

Sizin dogdugunuz yerde doğmak lazım? Ya da babamızın, dedemizin ayni sehirde mi yaşaması gerekir?

Mesela 50 yıldır Aksaray'da yaşayacaksın, havasını soluyacaksın, ekmeğini yiyeceksin, suyunu içeceksin, ama birileri seni aksarayli olarak görmeyecek.

Olacak iş mi bu..!

Beyler..! Bu kente hizmet etmiş, çilesini çekmiş, acısını tatmış, iyi günde, kötü günde Aksarayli ile birlikte olmuş herkes Aksaraylidir.

Aksini düşünenler, insanlar arasında kavgayı, düşmanlığı körükler. Günahtır, yazıktır..

Gelin siyasi rant uğruna, bölgecilik yapmayalım.

Nereli olursa olsun, “ben Aksarayliyim diyebilen” herkesi kucaklayalım.

Ne demiş Mevlana:

Haydi şu benlikten kurtul, herkesle anlaş, herkesle hoş geçin.. Sen kendine kaldıkça, bir zerresin.. Fakat, herkesle birleştin, kaynaştın mı, bir ummansın, bir madensin!

Sevgiyle kaliniz.


Aksaray Sevdalısı (Haberaksaray.net)
   
   
 

 

             

 

 

Türkiye, Türkiye Gerçekleri, Avrupa Gerçekleri, ABD Gerçekleri, Kafkasya Gerçekleri, Ortadoğu Gerçekleri

 

 

Home ] Çamkerten ] Bağımsızlık ] Manifesto ] Atatürk ] Resimler ] Başkan ] Aksaray ] İletişim ] İçerik ] Ara ]

 

İbrahim Çamkerten: Aksaray Belediye Başkan Adayı, CHP, Cumhuriyet Halk Partisi; Camkerten Anadolu'nun Kalbi Aksaray'ın Belediye Başkan Adayı;2009’da Yönetimi, Ekonomiyi, Siyaseti, Turizmi, Kültürü, Dış İlişkileri, Diplomasiyi, Bilimi, Teknolojiyi, Türkiye'yi, Dünya'yı, Yabancı Dilleri Bilen; Basiretli, Şehircilik Uzmanı, Yurtsever ve Toplumcu Bir Belediye Başkanınız Olacak!